האם יש לחשוף שמות מתלוננים לרגולטור ?

  • תלונה כוזבת ושקרית
    אבנר לשם | 02/08/2020 09:16

    אני עומד לפני בחירות שבו אני עומד להיבחר לתפקיד ציבורי חשוב. אחד המתחרים מולי הגיש נגדי תלונה לרגולטור הממשלתי וכתב שכאילו הגשתי מסמכים מזויפים על השכלתי, בשעה שמעולם לא הגשתי שום מסמכים. הוא גם כתב על פעולה מסוימת שכאילו עשיתי שהיא פלילית, בשעה שלא עיתי שום פעולה. ועוד דברים שקריים וכוזבים.

    המשרד הממשלתי העביר אליי את המכתב בעילום שם וביקש את תגובתי. הגבתי והם נוכחו לראות שהכול שקרים.  בקשתי מהמשרד הממשלתי להעביר אליי את שמו של המתלונן כדי שאוכל להגיש נגדו תביעה על לשון הרע. אך המשרד מסרב.

    שאלתי, האם המשרד הממשלתי עושה כדין כשהוא מסרב למסור לי את שמו של המתלונן שניסה לגרום לי נזק עצום?

    • האם יש לחשוף שמות מתלוננים לרגולטור ?
      עו"ד אורי שורר | 02/08/2020 16:05

      אבנר שלום,

      כעיקרון, זכותך לדעת מי התלונן כנגדך. יחד עם זאת ייתכן כי אי חשיפת שם המתלונן מוסדרת בחוק או בתקנות ועל כן יש להיוועץ עם עו"ד בקשר למקרה הספציפי שלך.

      הפצת שקרים בכוונה לפגוע בך לא זו בלבד שמקנה לך עילת תביעה בלשון הרע, אלא שעם הוכחת הכוונה כנגדך ניתן לבקש ולקבל כפל פיצוי ללא הוכחת נזק.

      ממליץ להתייעץ עם עו"ד בטרם הגשת התביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

    • ברגע שקיבלת את המשרה אל תעשה כלום מדוע?
      לילי | 03/08/2020 15:14

      אם קיבלת את המשרה, או שאתה ממתין לתשובה, אל תעשה כלום. כי אמנם זה דבר בזוי להעליל שקרים על אדם. אבל העוצמה זה לא לבזבז אנרגיה, ולא ליפול למלכודת שהיא. עצם העיסוק בתביעה בני אדם לא חכמים להבדיל בין מה נכון או לא. עצם הכותרת , מה נושא התביעה גורמת נזק גדול גם אם לא היה כלום. צריך לדעת לא להגיב. אלא אם לא קיבלת אתהתפקיד תתבע אותו. וגם אז תחשוב שוב. כי .מיד הזכרון של עצם תעוד הבעיה הופך אותה לבעיה הכל מתפרסם בגוגל
       עדיף לא להתעסק בזה בכלל. זו מחשבה לטווח ארוך.

    • באיזה רגולטור מדובר?
      חיים | 11/08/2020 09:29

      מה התואר הרשמי שלו? ואם אינך יודע מי התלונן, מנין לך שזה אחד המתחרים מולך? ומנין לך ש"הם נוכחו לראות שהכול שקרים"? “הם" כתבו לך את זה בתגובה?