האם במכירת 2 דירות זכאים לפטור משבח ללפי ס' 49ה ?

  • פטור מס שבח לפי סעיף 49 ה
    יחזקאל | 09/08/2020 15:24

    שלום רב, ברשותי 2 דירות מגורים  (זולות) ואני מעוניין למכור את שניהם ולרוכש אחת יקרה במחיר של 2 הדירות הזולות, בכדי לא לא להתחייב במס שבח על הדירה שתמכר ראשונה הומלץ לי להשתמש בפטור ממס שבח לפי סעיף 49 ה. שאלתי, האם אצטרך לשלם מס שבח על הדירה שתמכר ראשון ולאחר שאמכור את השניה ואעמוד בתנאי הסעיף, מיסוי מקרקעין מחזירים מה ששלמתי או שמיסוי מקרקעין מקפיא את החוב עד למכירת הדירה האחרת ורכישת החדשה (היקרה)?

    תודה

    • האם במכירת 2 דירות זכאים לפטור משבח ללפי ס' 49ה ?
      יוסי קורן, עו"ד ו- רו"ח | 19/08/2020 08:14

      יחזקאל שלום רב,
      מוכר אשר הוא בעלים של 2 דירות, הממלא אחר הוראות הסעיף,
      אמור להיות פטור ממס בגין מכירת הדירות.
      מציע להיוועץ עם עו"ד העוסק בתחום כדי לקבל תשובה מקצועית ורפטנית.
      בהצלחה.

      בברכה,

      יוסי קורן, עו"ד ורו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      כינור 14, ראש העין
      נייד: 054-3134250; מייל: yossi.koren.adv.cpa@gmail.com יחזקאל שלום רב,