מה ההבדל בין רישום פלילי לרישום משטרתי?

  • רישום פלילי ורישום משטרתי
    תילי | 05/08/2020 16:32

    מה ההבדל בין הרישומים?
    ושנית, תיק שנסגר מחוסר אשמה נמחק מכל הרישומים או רק חלק? מה החוק אומר לגבי זה

    • מה ההבדל בין רישום פלילי לרישום משטרתי?
      עו"ד אמיר מורשתי | 06/08/2020 21:39

      פונה יקר, כשמדברים על רישום פלילי הכוונה היא להחלטות של בית המשפט ( לרוב הרשעות ועונשים ) שאינן פסק דין של זיכוי ( למעט זיכוי בשל אי שפיות הדעת ) - ראה סעיף 2 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים. לעומת זאת, רישום משטרתי הוא רישום שעניינו רישום של תיקי חקירה שנסגרו בעילות של העדר ראיות או העדר עניין לציבור- מעט מאוד גופים רשאים לקבל מידע אודות רישומים משטרתיים כאמור- הגופים הללו מפורטים בתוספת השלישית לחוק המרשם הפלילי. תיק שנסגר מחוסר אשמה נמחק מרישומי המשטרה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי בברכה, אמיר מורשתי, עו"ד

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד