ביטול קורס לאור היותי במצב סיכון

  • קורס
    יהב | 05/08/2020 17:04

    התחלתי קורס שבועי של 7 פגישות, של 4 משתתפים. לאחר 3 שעורים ביקשתי לדחות בגלל הקורונה, נקבעו עוד כמה מועדים שלא התקיימו בגלל המצב. מועד חדש אחרון שנקבע היה בשיא התחלואה. אני בקבוצת סיכון והודעתי שלעת עתה, עד שירגע העניין לא אוכל להגיע. בזום הם סירבו ללמד. כל עלות הקורס שולמה מזמן. הם המשיכו עם 2 משתתפים וסיימו את הקורס. ביקשתי החזר יחסי. מדריכת הקורס ענתה לפנייתי :"הקורס התקיים והסתיים כבר בשבוע שעבר במקרה שמבטלים הביטול יהיה לפני שהקורס יסתיים ולא אחרי". עלי לציין שלאורך כל התקופה הודעתי שאיני יכולה להגיע, עד שהחליטו לסיים את הקורס עם 2 תלמידים. גם אז הודעתי כמה ימים לפני המועד שאיני יכולה להגיע, ועד שהמצב ממש ישתפר, לא אבוא. המדריכה הפנתה אותי לבעל העסק, אשר מסנן את שיחותי. מה בעצם החוק בעניין?

    • ביטול קורס לאור היותי במצב סיכון
      ליאור חאיק, עו"ד | 06/08/2020 11:46

      היי יהב

      חוזים והסכמים יש לקיים בתום לב ועל פניו התנהגותם אינה תמת לב מאחר והם כופים עליך להגיש לשיעורים למרות שאת בקבוצת סיכון.

      בשלב ראשון הייתי שולח מכתב התראה לפני נקיטת הליך ואם מסרבים לבטל את ההסכם ולהשיב את החלק היחסי בגין השיעורים שלא נוצלו מציע להגיש תביעה קטנה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com