תוספת קבועה לשכר

  • חוקיות סעיף בחוזה עבודה - תוספת לשכר ללא הפרשה סוצ
    מרתה | 02/08/2020 09:26

    שלום רב,

    אנו עומדים להעסיק עובד חדש. בחוזה העבודה שלו ברצוננו להוסיף סעיף כדלקמן:

    "ב. כתוספת לשכר הבסיס החודשי כל חודש ישולמו לעובד 1000 (אלף) דולר בשקלים חדשים (לפי שער המטבע ליום העברה). יודגש, כי תוספת זו לא תיחשב כשכר לצורך תשלום הפרשים סוציאליים".

    כלומר, אנחנו לא רוצים להפריש הפרשות סוציאליות בגין תוספת זו. (לעובד יש שכר בסיס מכובד בגינו אנו משלמים כל הנדרש כל פי חוק).

    האם הסעיף חוקי?

    תודה רבה.

    • תוספת קבועה לשכר
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 06/08/2020 10:17

      תלוי - מה התוספת הזו? הכותרת של הרכיב ממש לא משנה. חשוב המהות. אם תוספת זו היא תוספת כבונוס? עמלה? האם היא קבועה?

      ככל שהיא תוספת קבועה שמהווה בעצם שכר לכל דבר - אזי היא חלק מהשכר הקובע, על כל המשתמע מכך.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com