עבודה בקפסולות

  • עבודה בקפסולות
    עובדת | 02/08/2020 10:46

    בוקר טוב

    עד היום במשרד שלנו עבדנו במשמרת בוקר בלבד.

    מכיוון שמדובר במשרד די גדול ואין אפשרות לעבוד מהבית, המנהלת החליטה שמהימים הקרובים נתחיל לעבוד בקפסולות שזה אומר שנתחיל לעבוד במשמרת ערב (חצי מהעובדים יעבדו בוקר וחצי ערב ימים לסירוגין). משמרת ערב מסתיימת ב11 בלילה. אין הסעות מטעם העבודה ועד היום חלקנו התניידנו בתחבורה ציבורית.

    אין לי רכב וכאן נוצרת בעיה כי אין לי איך לחזור לבית שלי בשעה כזאת כי אין כבר אוטובוסים באיזור.

    מה ניתן לעשות במצב כזה? האם מדובר בהרעת תנאים למרות שבחוזה עבודה אין שום סעיף על שינוי תנאים? תודה.

    עוד שאלה. במידה שמשמרת מסתיימת ב11 ולמחרת המשמרת מתחילה ב6.45 האם זה חוקי לבקש לעבוד משמרת בוקר למחרת כשמסיימים לעבוד ב11 יום לפני? תודה

    • עבודה בקפסולות
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 06/08/2020 10:12

      בוקר אור

      ראשית אף שאין הגדרה של הרעה מוחשית בתנאי העסקתך - יכול להיות ששינוי זה כן יוגדר שהרעה מוחשית בתנאי העבודה.

      זאת במידה והמעסיק דורש שינוי בשעות אך לא דואג להכין את השטח - וזנ אומר לדאוג להסעות מסודרות - הוא לא יכול לדרוש שינוי בשעות. וזה לגבי כל העובדים. אין להסתמך על העובד - אם יש לו רכב או שלאו.

      לגבי הפסקות בין משמרמת למשרת - אלו ההפסקות הנדרשות ע"פ חוק שעות עבודה ומנוחה שקובע כי בין יום עבודה למשנהו תחול הפסקה של 8 שעות לפחות

      ועובדת המועסקת בלילה זכאית למנוחה של 12 שעות לפחות בין משמרת אחת לשנייה. עבודה משעה 22:00 נחשבת לעבודה בלילה.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com