גביית חוב בגין אי קיום הסדרי ראיה ע"י האב

  • איך גובים עבור הפרות
    דנה | 06/08/2020 02:13

    בהחלטה על זמני שהות השופט כתב שעל צמצום הסדרים האב יודיע ויחוייב ב200 שח. איך גובים אותם? הוא לא הגיע 50 יום פניתי להוצאה לפועל במזונות אמרו שזה לא תיק מזונות. ניסיתי לפתוח תיק חדש אמרו בהוצל שצריך החלטה על סכום כולל מבית המשפט. הגשתי בקשה לסכום כספי במסגרת תיק זמני השהות השופט השיב שאני הנתבעת בתיק ולכן לא ניתן. תיק המזונות סגור ממזמן. איך כן גובים סכום זה?? תביעה כספית חדשה לחלוטין שהיא על סמך ההחלטה? יש תיק פתוח על ביזיון בית המשפט וביזיון הולך לקופת המדינה. אני רוצה את גביית 200 שח דמי הטיפול לכיסי.
    ההפרות מתועדות למשעיי

    • גביית חוב בגין אי קיום הסדרי ראיה ע"י האב
      עו"ד מיקי חשמונאי | 09/08/2020 18:27

      דנה שלום,

      להבנתי, ההבהרה שאת אמורה לקבל, ככל האפשר, היא שהתשלום הזה דינו כדין מזונות (פיצוי כספי בגובה המזונות, בגלל ההוצאות הנוספות שנגרמות לך, כאשר האב אינו לוקח את הילד'ים).

      לאחר קבלת הבהרה כזו, תוכלי לפתוח בהוצלפ, תיק מזונות ולהגדיל את קרן החוב, כל תקופה מסויימת (בדיוק כפי שמגדילים את קרן החוב, בגין הוצאות מיוחדות - חינוך / בריאות, שלא משולמות ע"י האב).

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • אבל זה בתיק משמורת
        שנה | 09/08/2020 19:22

        תודה רבה מיקי! ההחלטה על 200 שח בגין ביטולים היתה בתיק זמני השהות אחרי שתיק המזונות כבר סגור.

        בזמני השהות אני הנתבעת לכן אני לא יכולה לדרוש סכום כספי בתביעה זו.

        אולי אני יכולה להגיש להוצאה לפועל עבור 50 ביטולים כפול 200 שח ישירות? כאשר הגשתי אמרו שלא ניתן במזונות ושניסיתי תיק נפרד השיבו שאני צריכה החלטה מבית המשפט על הסכום הכולל על הפרות, אבל אולי בגלל שתבעתי על הפרות וההחלטה היא על ביטולים עם הודעה מוקדמת ויש עשרות ביטולים עם הודעה מוקדמת... או שיש דרך אחרת שהיא נכונה?