מענה

  • פיצוי מקסימלי ללא הוכחת נזק
    רני | 04/08/2020 13:37

    בהליך אזרחי-מה הפיצוי המקסימלי ללא הוכחת נזק בגין פגיעה בפרטיות שכללה גם דליפת מידע בגין פרצת אבטחה ממאגר מידע? מו הסתם אין כוונת זדון במובן הפשוט, אך יש לכל הפחות התרשלות, אם לא מעבר ( יסוד נפשי של מודעות), והפרת מספר חובות חקוקות

    • מענה
      עו"ד אורי שורר | 05/08/2020 17:32

      רני שלום,

      לפי חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981, פיצוי ללא הוכחת נזק הינו עד 50,000 ש"ח, צמוד מדד לשנת 2007. אם יש כוונה לפגוע כי אז ניתן לבקש ולקבל כפל פיצוי.

      ככל שבכוונתך לתבוע על נזק ממשי שנגרם עליך להוכיח את גובה הנזק (בנוסף להוכחת יתר רכיבי עילת הרשלנות).

      מציע להתייעץ עם עו"ד בטרם הגשת התביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il