תביעה ייצוגית נגד ביטוח לאומי ופוליסת ביטוח נסיעות

  • יצוגית נגד ביטוח לאומי וביטוח נסיעות
    אילן | 03/08/2020 10:42

    שלום רב, אני נמצא כרגע בחו"ל אין לי רומינג במספר הישראלי ניתן לקיים שיחה קולית בואטסאפ 639271301794 להלן פירטי התביעות היצוגיות שאני מבקש לברר:

    1. אבקש לדעת אם ניתן להגיש תביעה יצוגית נגד ביטוח לאומי על שהפסיקו לי בעיצומה של מגיפת הקורונה באופן כפוי את הביטוח הלאומי והרפואי בעקבות שהייה ממושכת בחו"ל למרות שהקפדתי לשלם ביטוח לאומי כל השנים. הסברתי לפקידה המטפלת בתיק שלי שאם מפסיקים לי את התושבות אני הופך לתושב של שום מדינה בתבל. הסברתי לה שאינני יכול לנטוש את משפחתי בחו"ל באמצע המגיפה ולשוב ארצה הופתעתי מהאטימות והאכזריות שכן בעיצומה של המגיפה ממש מפקירים אותי למות לא ציפיתי ממדינת ישראל לנהוג כך בבוגר צבא בן לניצולי שואה.

    2. כמו כן כמו תמיד דאגתי לבטח את עצמי בביטוח נסיעות לחו"ל בפוליסה מצויין שניתן להאריך הכיסוי עד לשנה. סרבו להאריך לי את הביטוח בטענה שיקרית שאני שוהה בחו"ל כבר שנה למרות ששהייתי בחו"ל במועד השיחה פחות מחצי שנה.

    ז"א נשארתי בחו"ל ללא ביטוח רפואי כלל לא ביטוח לאומי ולא ביטוח נסיעות בעיצומה של מגיפת הקורונה.

    • תביעה ייצוגית נגד ביטוח לאומי ופוליסת ביטוח נסיעות
      עו"ד גיל קראוס | 03/08/2020 15:21

      שלום רב,

      נא הפנה את שאלתך לפורום תביעות ייצוגיות באתר. תביעה ייצוגית יש לה כללים נפרדים משלה וצריך לבחון את הקריטריונים הרלוונטיים.

      לגבי ביטוח נסיעות זו בעיה בפני עצמה. אם אין התחייבות בפוליסה להמשיך ולבטח אותך, אז לכאורה חברת הביטוח יכולה לדחות את המשך הכיסוי. צריך לבדוק היטב את תנאי הפוליסה בעניין זה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il