השמעת מוסיקה בבית עסק

  • השמעת מוסיקה בחדר בדיקות ממכשיר טלפון/טאבלט
    בל | 02/08/2020 09:48

    אני עובדת במוסד רפואי פרטי.בחדר הטיפולים, מטופל אחד כל פעם, ל 10 דקות פחות או יותר כל טיפול.מבחינת אקו"ם/זכויות יוצרים וכדומה,האם מותר לי להשמיע מוזיקה/רדיו/spotify או אפליקצית פלייליסטים אחרת כמו אקו 99.מטלפון נייד/טאבלט.לא ממערכת שמע מרכזית.לצורך שלי בלבד, להעביר את היום בצורה נעימה יותר, ולא כמשהו שקשור לטיפול.

    • השמעת מוסיקה בבית עסק
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/08/2020 15:05

      שלום רב,

      "ביצוע פומבי" של יצירה המוגנת בזכות יוצרים אפשרי רק בהסכמת בעלי הזכויות. ללא הסדרת העניין אתה חשוף לתביעות משפטיות. שים לב שיש להסדיר את העניין מול כל אחד מארגוני היוצרים/הזכויות הרלוונטיים אשר כל אחד מהם מכסה רפרטואר מסוים של שירים ומתן רישיון מצדו אינו מונע הגשת תביעה בגין השמעת יצירות שלא כלולות ברפרטואר של אותו ארגון.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il

      • מה ההגדרה להשמעה פומבית?
        י | 03/08/2020 23:45

        כיצד מוגדרת השמעה פומבית? מה ההבדל בין נהג אוטובוס ששומע מוזיקה/רדיו בנסיעה לתועלתו הבלעדית. לבין אדם ששומע מוזיקה בחדר העבודה לתועלתו האישית בלבד ובו נכנסים יוצאים מטופלים, והמוזיקה אינה קשורה לטיפול ואינה משנה את הרווח מאותו טיפול

        • ביצוע פומבי
          עו"ד אפי אהרונוב | 09/08/2020 18:55

          שלום רב,

          אין הגדרה מתמטית. עמדת ארגוני הזכויות היא שגם נהג אוטובוס צריך לשלם תמלוגים. בסופו של דבר כל מקרה נבחן בבית המשפט לגופו.

          בברכה,

          אפי אהרונוב, עו"ד
          מנהל פורום זכויות יוצרים

          מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
          טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il