חולצה עם תמונה של זמר

  • מכירה של חולצות
    דובי | 02/08/2020 17:23

    אני רוצה למכור חולצות של זמר מסויים, אני אישית מעצב את התמונה של אותו זמר או אישיות מפורסמת. האם מותר לי לעשות את זה, או שצריך לקבל על זה רשות להשתמש בשמו או בפרצופו של הסלב?

    • חולצה עם תמונה של זמר
      עו"ד אפי אהרונוב | 03/08/2020 15:08

      שלום רב,

      שימוש בתמונתו של אדם לשם הפקת רווח מהווה עוולה של פגיעה בפרטיות וחושפת את מי שעושה זאת לתביעה כספית מצד המצולם.

      מעבר לכך לא ברור לי מה הכוונה ב"עיצוב תמונה". באם מדובר בתמונה שלא אתה צילמת ושאתה מעצב אותה (לרבות על דרך של העתקת תמונה לכדי ציור) הרי שפעולות אלו חושפות אותך גם לתביעה בגין הפרת זכות יוצרים של יוצר התמונה (בנוסף לפגיעה בפרטיות).

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il