אחריות המעסיק לפעולות עובד במקום העבודה

  • איומים על חיי מצד קולגה- האם זה באחריות המעביד?
    ישראלה ישראלי | 30/07/2020 15:26

    אני עובדת בחברה יותר משנה, מרוצים ממני מאוד וקבלתי על כך העלאה גדולה בשכר.
    בחברה יש בחור צעיר שהוא כמו בן של בעלי המקום, שאוהב אותו מאוד.
    הבחור אדם אלים מאוד, מקלל צורח ומשפיט עובדים, עובדים מנסים לפעמים קצת להתלונן (כי יודעים על היחס המועדף שהבחור מקבל מבעלי החברה אז נזהרים).
    כשהבנתי שמצב העניינים מתדרדר והתחלתי לחשוש לחיי מצאתי מקום עבודה אחר והתפטרתי.
    מספר ימים לאחר שהתפטרתי הבחור נכנס למשרד, החל לצרוח עלי ולהשתולל, איים שירסק לי את הפרצוף בבעיטות ויהרוג אותי (כל זה קרה כשברקע אני עם המשטרה על הקו והשיחה מוקלטת).
    חשוב להדגיש שהכעס של העובד תמיד קשור לענייני עבודה, מעולם לא היה משהו אישי בינינו, הבוס ידע מזה ותמיד ביקשתי שירגיע את העובד אך הוא לא עשה כלום משמעותי בעניין.
    ברחתי מהמקום, ואת ימי ההתראה שאני חייבת אני מבצעת מרחוק ולא מגיעה יותר למשרד.
    במידה ואותו עובד כן יחליט לחפש אותי ויתקוף אותי, יפצע/ יהרוג, האם הקרובים לי יוכלו לתבוע את בעלי החברה ולראות בו האחראי הישיר להסלמה של המצב עד איום על חיי?
    (כולם יודעים שאם הבעלים היה מאיים על הבחור שיפוטר אם יתנהג כך - הבחור היה מפסיק, כי הג׳וב חשוב לו, וגם הבעלים עצמם יקר לליבו).
    תודה.

    • אחריות המעסיק לפעולות עובד במקום העבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 03/08/2020 11:51

      שלום רב

      ראשית מציעה לך להתייעץ עם עו"ד פלילי לגבי מצבך שכן נשמע כי את חוששת מאוד.

      בפן של דיני העבודה אכן אחריותו של המעסיק ליצור סביבת עבודה לא פוגענית וככל והמעסיק לא עושה זאת ניתן כמובן לפנות אליו בגין נזקים שנגרמים

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il