קורונה: "המעסיק הודיע לי שאני יוצא לחל"ת שיימשך לפחות חצי שנה..."

  • יציאה מחלת לעבודה חדשה זמנית לתקופה של 6 חודשים
    רוני | 30/07/2020 10:15

    שלום ,

    1. הוצאתי לחלת במרץ 20 עקב משבר הקורונה. המעסיק הודיע לי רשמית כי לא יוכל להחזיר אותי לעבודה בחצי שנה הקרובה לפחות. יש לציין שאני מעוניין לחזור למקום עבודתי בהמשך.

    2. אני במו"מ לעבודה חדשה זמנית ל- 6 חודשים.

    שאלותיי:

    1. האם עליי להתפטר ממקום העבודה ויש לקיים את כל הליכי ההתפטרות?

    2. עם סיום תפקידי החדש , אני נפלט שוב לאבטלה, האם הריני זכאי לדמי אבטלה עפ"י התכנית עד סוף יוני 21. (במידה ולא אחזור למקום עבודתי הקודם)

    אודה לתשובות, תודה רבה!

    • קורונה: "המעסיק הודיע לי שאני יוצא לחל"ת שיימשך לפחות חצי שנה..."
      עו"ד לילך אקרמן | 03/08/2020 11:06

      שלום רב,

      ברמת העיקרון כל עוד אתה בחלת אתה עדיין מועסק על ידי מקום העבודה. ניתוק של חצי שנה מפסיק את הוותק.

      ככל ואתה לא מעוניין להיות בחלת והמעסיק הודיע לך עכשיו שהוא מאריך את החלת אז ניתן להתפטר בדין מפוטר בשל הרעת תנאים.

      ככל ואתה לא רוצה לעשות זאת ניתן לנסות להגיע עם המעסיק להסכמה שבזמן החלת אתה תוכל לעבוד במקום אחר, אך המשמעות היא שכשיסתיים החלת תידרש לחזור לעבודה או שתחשב כמתפטר.

      לגבי אבטלה פנה לפורום ביטוח לאומי.

      בהצלחה!

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il