האם ניתן לקבל פטור מהתייצבות לדיון בבית משפט?

  • פטור מהתייצבות לדיון
    מיכאל | 28/07/2020 20:13

    שלום.

    אמא שלי בת 82, ניצולת שואה, מקבלת תגמולי ביטוח סיעודי. היא מאד מוגבלת בניידות וגם מצבה הנפשי מעורער –יש לה חרדות/פוביה סוציאלית מתועדות. יש מחלוקת עם חברת הביטוח לגבי יום קרות מקרה הביטוח המזכה. ברצוננו להגיש תביעה קטנה בעניין לבית משפט לתביעות קטנות. האם יש אפשרות שאמא לאור מצבה הנ"ל תקבל פטור מהתייצבות לדיון? ככל שכן, איך אפשר להשיג את הפטור?

    • האם ניתן לקבל פטור מהתייצבות לדיון בבית משפט?
      עו"ד מיטל ירון | 28/07/2020 20:53

      ערב טוב מיכאל,

      צר לי על מצבה של אימך.

      ניתן להגיש יחד עם התביעה הקטנה בקשה לפטור את אמך מהתייצבות לדיון ולנמק תוך הפניה למסמכים הרפואיים שאמך מוגבלת בניידות ושהמעמד בבית המשפט בוודאי שלא יטיב עם מצבה הנפשי המעורער ממילא.

      כמו כן לציין שיגיע לדיון בן משפחה שבקיא בעובדות עם סמכויות לקבל החלטות ביחס לתביעה.

      תשומת לבך שחברת הביטוח עלולה לטעון שתביעה מסוג זה שעוסקת בעניין רפואי אינה מתאימה לדיון במסגרת תביעה קטנה ולכן תבקש למחוק את התביעה ולהגישה מחדש בבית משפט אזרחי.

      מצד שני, ייתכן שאחרי הגשת תביעה קטנה חברת הביטוח "תתקפל" או תנסה להגיע איתך לפשרה במיוחד אם מדובר בחודשים ספורים בלבד ששנויים במחלוקת.

      בהצלחה!

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • תודה רבה!
        מיכאח | 28/07/2020 22:36

        תודה רבה!