קורונה: "אשתי וביתי נכנסו לבידוד בגלל רשלנות המעון, האם באפשרותי לתבוע?"

  • אי שמירת הנחיות הקורונה במעון
    מוטי | 28/07/2020 16:48

    במעון של ביתי לא שמרו על הנחיות הקורונה ונתנו רשות למטפלת מכיתה אחרת להכנס לכיתה של ביתי, (ללא כל צורך, רק בשביל לפטפט עם הגננות במקום- כך הם אומרים) אותה מטפלת אובחנה כחולת קורונה, כתוצאה מזה ביתי נכנסה לבידוד במשך שבועיים ויחד איתה נכנסה אישתי.

    א. האם צריך לשלם למעון את השכר החודשי?

    ב. האם המעון צריך לשלם את הפסד ההעבודה של אישתי?

    תודה.

    • קורונה: "אשתי וביתי נכנסו לבידוד בגלל רשלנות המעון, האם באפשרותי לתבוע?"
      עו"ד הילה בודיק קוכמן | 29/07/2020 09:05

      מוטי שלום,

      ככול שתוכל להוכיח כי הנחיות משרד הבריאות לא נשמרו, באופן שהינו רשלני והנזק נגרם כתוצאה מכך - תוכל לתבוע בגין הנזקים שנגרמו לך.

      אדגיש כי נטל ההוכחה הוא עליך להראות שהגן התרשל, ושלא היה עליה להיכנס כלל לאזור כיתת הגן של ביתך.

      לעניין התשלום למעון - הדבר תלוי בהסכם בינכם, ככול שהם יכירו באחריות שלהם לאירועים, יתכן שיסכימו שלא לגבות ממך תשלום על תקופה זו.

      ככול שלא תצליחו להגיע להסכמות יהיה עליך להגיש תביעה מתאימה. גם על הפסדי העבודה.

      בשורות טובות.

      בברכה,

      הילה בודיק קוכמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני נזיקין

      בן גוריון 1, בני ברק
      מגדלי ב.ס.ר 2
      טלפון: 03-6957121 ; טלפון נייד: 050-2735995 ; מייל: Lawoffice.tb@gmail.com