האם ניתן לבטל באופן זמני ביטוח חובה בתקופת הקורונה

  • חובה
    חגי | 28/07/2020 10:57

    האם ניתן לבטל ביטוח חובה ולהשאיר ביטוח נגד גניבות רכב? אני לא נוהג בקורונה ברכב תקופה ארוכה

    • האם ניתן לבטל באופן זמני ביטוח חובה בתקופת הקורונה
      עו"ד מיטל ירון | 28/07/2020 20:29

      ערב טוב חגי,

      לא ניתן לבטל באופן זמני ביטוח חובה אלא אם כן מדובר בביטוח שנרכש ישירות מחברת "הפול" שמבטחת נהגים שחברות ביטוח רגילות סרבו לבטח אותם ורוכבי רכב דו-גלגלי.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • לא הבנתי
        חגי | 28/07/2020 21:33

        לא הבנתי 2 דברים כל אחד בפני עצמו. א. לא ניתן לבטל באופן *לא זמני* ביטוח חובה ולאחר מכן לבטח מחדש??? תמיד אדם רשאי לבטל ביטוח הרי. ב. אפילו אם הסתימה תקופת הביטוח, השאלה אם אפשר לעשות ביטוחים ספציפים כמו גניבה בלי לעשות ביטוח חובה?- אין לי צורך בחובה כשהרכב בחניה.

        • ביטול ביטוח חובה בתקופת קורונה
          עו"ד מיטל ירון | 29/07/2020 13:22

          חגי שלום,

          באופן עקרוני אפשר לבטל ביטוח בכל עת. יחד עם זאת, התשובה שלי לגבי ביטול ביטוח חובה בתקופת הקורונה נסמכת על הנחייה שפורסמה על ידי רשות שוק ההון לאחר שהתעוררה שאלה בנושא. על פי ההנחיה לא ניתן להשבית את ביטוח החובה כלומר לא ניתן לבטל באופן זמני ביטוח חובה. אם היה מתאפשר ביטול זמני של הביטוח, חברת הביטוח היתה נדרשת להשיב לך החלק היחסי של הפרמיה ששלמת בעד תקופת ההשבתה. בביטול הביטוח כפי שאתה מבקש לעשות (מאחר שלא מדובר בביטול עקב מכירת רכב, גניבה או יציאתו מכלל שימוש), ההחזר הפרמיה יהיה נמוך יותר מהחלק היחסי לתקופה שלא נוצלה.

          לגבי שאלתך השניה - אין קשר בין ביטוח חובה לביטוח מפני גניבה שהינו חלק מהביטוח המקיף. ניתן לבקש להותיר את הכיסוי מפני גניבה (ולבקש להקפיא את הכיסוי התאונתי).

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law