תגמולי ביטוח בגין אירוע נזק לרכב

  • גניבה
    מור | 27/07/2020 14:42

    האם אפשר לשפוך אור על השאלה איך מקבלים ומה הפרוצדורה והדרשות המקובלות לקבלת תשלום מביטוח על רכב שנכנס כשיש ביטוח גניבות. תודה לעונים

    • תגמולי ביטוח בגין אירוע נזק לרכב
      עו"ד גיל קראוס | 27/07/2020 15:24

      שלום רב,

      לא ברור משאלתך האם הכוונה היא להליכים מול ביטוח המקיף שלך או מול חברת הביטוח של הרכב שפגע בך.

      אם הכוונה היא שיש לך רק ביטוח מפני גניבות ולא בגין נזק לרכוש, אז את הביטוח שלך לא ניתן לתבוע, אם כי כדאי לבדוק לעומק האם אכן יש כיסוי רק לגניבות.

      אם הכוונה היא לביטוח של רכב צד שלישי, אז זה יהיה רלוונטי רק במקרה שרכב צד ג' הוא שאחראי לתאונה ושאכן יש לו ביטוח. את צריכה לקבל ממנו את הפרטים, לפנות לביטוח, הרכב יעבור בדיקת שמאי ואם הביטוח אכן יכיר באחריות הנהג שלו, הוא יפצה אותך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il