משלוח מייל על-ידי עורך הדין לצד שכנגד

  • הפרת חיסיון בתביעת נזיקין מה אני יכולה לעשות כנגדה
    רות | 24/07/2020 11:11

    אני התובעת בתביעת נזיקין, העו"ד המייצג אותי שלח לי מייל עם נוסח הסכם שכתב עו"ד הנתבע ושאל אותי האם הנוסח הנ"ל מקובל עליי.
    השבתי לו במייל חוזר ממני אליו, שהנוסח המקובל עליי מצ"ב (וצרפתי נוסח מצידי) והוספתי הסבר מדוע אני שיניתי את הסכום בהסכם.

    אלא שהתברר לי שמבלי שידעתי על כך , העו"ד שמייצגני, שלח את המייל החוזר ששלחתי אליו בלבד, לעו"ד הצד שכנגד. ושהוא כתב לעו"ד שכנגד, על המייל החוזר ששלחתי לו (לעו"ד המייצגני) : "זו תגובתה".

    לא העלתי על דעתי שמה שאני כותבת לעו"ד המייצג אותי בפרטיות ובינינו, נשלח על ידו לצד שכנגד. אילו הייתי יודעת הייתי כותבת אחרת את המייל החוזר ששלחתי לו. (אני חושדת שהעו"ד פעל כך כבשיגרה מבלי שידעתי).

    1) האם מה שתארתי מהווה, הפרת חיסיון מצד העו"ד המייצג אותי?

    2) ככל שכן, מה האפשרויות העומדות לי בנדון, פרט לתלונה בלשכת עורכי הדין ?

    3) האם העו"ד המייצג חייב להעביר אליי את כל ההתכתבויות בינו לבין עו"ד הצד שכנגד, ככל שאבקש זאת?

    תודה רבה

    • משלוח מייל על-ידי עורך הדין לצד שכנגד
      עו"ד גיל קראוס | 26/07/2020 15:43

      שלום רב,

      אינני יודע את המסגרת שבה נכתבו הדברים ובאיזה אופן נכתבו. אם למשל ציינת סכום שבו תסכימי לסגור את התביעה וזה המייל שהועבר, אני לא בטוח שיש פה הפרה של חיסיון אלא עורך הדין מציג את העמדה שלך.

      הפרת חיסיון היא כעיקרון בתחום המשמעתי בתלונה מול הלשכה, אבל אם ניתן להוכיח שזה גרם לנזק יכול להיות שאפשר להגיש תביעה בגין הפרת חיסיון, שוב - הכוונה היא באופן כללי ופחות להערכתי למקרה המתואר על ידך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il