הליך פיטורים לא תקין

  • הליך פיטורים לא תקין
    ילנה | 24/07/2020 08:06

    שלום. אני רציתי להתייעץ בנושא ענייני עבודה ובנושא פיטורים בפרט. המעסיק שלי הוציא אותי לחל"ת ב-15.03.20(אני רק 4 חודשים הייתי מועסקת אצלו), רק לפני חודש אחרי דרישתי (כי הוא מעסיק כבר מישהי במקומי) סגר חשבון איתי, אבל מסרב להביא לי מכתב פיטורים, הוא מוכן להביא לי מכתב רק מתאריך 01.04.20. האם זה חוקי?

    אני בעוד חודשיים אמורה ללדת, האם העובדה שהוא לא נותן לי מכתב או נותן לי מכתב פיטורים רטרואקטיבי יכול לפגוע לי בזכויות, בקבלת דמי לידה או אי תשלום דמי אבטלה עבור חל"ת?

    תודה

    • הליך פיטורים לא תקין
      עו"ד לילך אקרמן | 28/07/2020 14:18

      שלום רב

      הסיבה שהוא לא מוכן לתת לך מכתב פיטורים למועד של לפני חודש היא כנראה שאת בהריון ואז יהיה לך ותק אצלו של מעל לחצי שנה ואסור לו לפטר אותך ללא היתר. ככל והוא הוציא אותך לחלת והוא זה שפיטר אותך כי העסיק מישהי במקומך ( על פניו גם זה לא תקין ויש לבחון את ההליך שזה נעשה) עליו לתת מכתב פיטורים בהתאם ולהתמודד עם ההשלכות הנלוות לכך. לגבי אבטלה ודמי לידה פני לפורום ביטוח לאומי לקבלת מענה

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il