חישוב הפסדי שכר בתביעת נזיקין

  • סיכוי
    אבי | 23/07/2020 19:53

    שלום רב, המקרה בהפשטה מסויימת כדלקמן:

    1. בשנת 2005 חלה התובע במחלת מקצוע. אובחן בטעות במחלה אחרת. עזב את עבודתו באותה השנה עקב מחלת מקצוע ואז לא עבד.

    2. בשנת 2010 חלה התובע במחלה קשה נוספת אחרת.

    3. אובחן במחלת מקצוע רק בשנת 2015. הוגשו תביעות חבות מעבידים ורשלנות רפואית. התברר שהיה חולה התובע עוד בשנת 2005. סגר תביעת רשלנות בהסכם פשרה. תביעת חבות מעבידים עדיין פתוחה.

    4. מחד גיסא, התובע עזב את עבודתו בשנת 2005 עקב מחלת מקצוע, מאידך גיסא, בעוד כ-5 שנים חלה הוא במחלה נוספת.

    השאלה היא האם יש סיכוי לטעון על הפסד שכר משנת 2005 (או לחילופין, משנת האבחנה ב-2015)?

    תודה

    • חישוב הפסדי שכר בתביעת נזיקין
      עו"ד גיל קראוס | 26/07/2020 15:40

       שלום רב,

      כפי שהשבתי לך מטה, בית המשפט יצטרך לבדוק את מלוא הנסיבות והמסמכים בכדי להכריע בשאלה.

      אם לצורך העניין בית המשפט יקבע שעוד לפני המחלה שאובחנה היית באובדן כושר עבודה מלא אז הוא לא ישייך הפסדים למחלה. אם ניתן יהיה לקבוע שהיה לך כושר עבודה מסוים, למרות שלא עבדת, והמחלה פגעה עוד יותר בכושר העבודה שלך, אז ניתן יהיה לשייך לפחות חלק מההפסדים למחלה הנוכחית.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il