מינוי מומחה מוסכם במסגרת משא ומתן עם חברת הביטוח

  • מינוי מומחה
    עומר | 23/07/2020 12:05

    במסגרת מו"מ עם חברת הביטוח בקשר לתאונת דרכים של אופנוע, הוצע לי למנות מומחה מוסכן עלי ועל חברת הביטוח. במידה וחוות דעתו של המומחה אינה מקובלת עליי, האם הסכמתי למינוי המומחה בטרם בדיקת הנפגע, עשוי לפגוע לי בתביעה או בהגשת תביעה לבית משפט?

    • מינוי מומחה מוסכם במסגרת משא ומתן עם חברת הביטוח
      עו"ד עדי רחמים | 29/07/2020 00:17

      עומר שלום.

      לשאלתך אשיב כי כל משא ומתן המתנהל בין הנפגע לבין חברות הביטוח לפני הגשת תביעה לבית משפט ניתן להתנות עליו ונתון למיקוח וכל עוד לא חתמת על שטר ויתור וסילוק אתה יכול לסרב להצעת חברת הביטוח.

      להבדיל מניהול הליך משפטי בתביעות תאונות דרכים במסגרתו החוק מחייב מינוי מומחה מטעם בית המשפט בלבד מבלי להציג חוות דעת מטעם הצדדים בשום שלב של ההליך המשפטי (אך כן ניתן לפנות בשאלות הבהרה ו/או לחקור את המומחה).

      אני מציעה לך לפנות לעו"ד מומחה בתחום על מנת לבחון את נסיבות התיק שלך והמסמכים הרפואיים ואשר יוכל לומר לך האם הצעת חברת הביטוח סבירה ומקובלת לנסיבותיך.

      שכן במידה ונותרה לך נכות כתוצאה מהתאונה (נכות  לא חייבת להיות נכות משתקת אלא יכול להיגרם לדוגמא בלט דיסק או פריצת דיסק שמקנה בנכות), לרוב חברות הביטוח יזהו את "פוטנציאל הסיכון" של התיק ואת עצם העובדה שהנפגע אינו מיוצג ואינו יודע להעריך ולכמת את נכותו לסכום כסף וימהרו לסיים את התיק בסכום נמוך שברוב המוחלט אינו משקף את חומרת והיקף הפגיעה.

      בהצלחה.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד

      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com