השוכר מעוניין לצאת

  • חוזה שכירות
    רותי | 22/07/2020 11:31

    שלום, בין בן הזוג שלי למשכיר של הדירה שלנו נחתם חוזה שכירות לפני 5 חודשים. בפועל מה שקרה הוא שבן הזוג שלי שילם חודשיים ראשונים סכום כפול , ואת שני השקים האחרונים לא כתב כדי להתקזז. מנגד, בחוזה, כתוב על ערבים והתהליך שבאמת קרה עם תשלום השכירות מראש , לא מתואר כלל בחוזה. (אציין את שאת סכומי השכירות הכפולים שילם במזומן ואין לכך תיעוד) . בנוסף, בעל הדירה/המשכיר הוסיף סעיף על פיו מים וחשמל בתשלום השוכר 1.כבר ישנו סעיף המתייחס לנושא בחוזה והוא לא בוטל כאשר הוסיפו את הסעיף בכתב יד. 2.ליד הסעיף שהוסף אין חתימות שאמורות להיות לידו. וגם, ישנו סעיף המתייחס לסכום כסף לפיצויים במידה ולא נפנה את הדירה בזמן, שורת הסכום נשארה ריקה... בהמשך לזאת, בחוזה אין כלל התייחסות לבעלי חיים. במקור הגענו עם נחש שחי בטרריום, ואז אימצנו חתולה ושני ארנבים. כאשר הוא ראה את החיות הוא אמר לנו לפנות אותן כי "הבית נראה כמו גן חיות". אציין כי מאוד נקי, אין שום ריח של חיות והן כולן מחונכות.

    כאשר הוא אמר לנו לפנות את בעלי החיים הוא התייחס לסעיפים בחוזה שמתארים שינוי בדירה כשהכוונה ברורה והיא שיפוצים, וסעיף נוסף שמתייחס לשימוש אחר בדירה... להבנתי הכוונה שאסור לגדל מריחואנה ולמכור או לגדל בעלי חיים להרבעה. שאף אחד מהם אנחנו לא עושים. לאחר שניסיתי להסביר לו את העניין , הוא אמר ש"חיות מקובלות הם כלב/חתול". לא אוסיף לומר שהוא לא יכול להבדיל חיית מחמד מחיה אחרת כל עוד הן נכנסות בהגדרת חית בית או מחמד לכל הידוע לי.

    אשמח לעמה איך אפשר לסיים את החוזה הנ"ל כי השיח והמצב כולו מאוד לא נעים.

    • השוכר מעוניין לצאת
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/07/2020 13:49

      נראה שלא ביצעתם כל הפרה, ואם כבר בוצעה הפרה היא בוצעה על ידי המשכיר.

      מציע שתפנו לעורך דין לצורך בדיקת ההסכם ומתן ייעוץ ושליחת מכתב התראה למשכיר, במידת הצורך, המודיע על ביטול ההסכם.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com