במקרה של ראיה חדשה או מרמה ניתן לבטל פסק דין אבל .

  • שאלה
    רוני | 22/07/2020 01:55

    שלום,

    לצורך הליך של משפט חוזר אזרחי יש 2 תנאים: מרמה או ראיה חדשה.

    שאלתי היא: האם פסק דין שניתן בבית משפט שלום ולאחר מכן אושרר במסגרת הליך ערעור במחוזי, יכול להוות "ראיה חדשה" לצורך הגשת בקשה למשפט חוזר אזרחי?

    תביעה שהגשתי נדחתה. ואולם, 2 ערכאות שיפוטיות לאחר מכן, פסקו הפוך ממה שנפסק בתביעה שלי. והשאלה היא מה ניתן לעשות במקרה כזה?

    תודה

    • במקרה של ראיה חדשה או מרמה ניתן לבטל פסק דין אבל .
      צבי שמיר, עו"ד | 23/07/2020 15:18

       קיימים גורמים נוספים שמשפיעים

      אין די בכך שיש מרמה או התגלתה ראייה חדשה, צריך להוכיח שלא יכולת לגלות זאת בשקידה סבירה.

      קיימת גם שאלה של כמה זמן חלף והאם די בנתונים החדשים לשנות את התוצאה הסופית ועוד משתנים שונים.

      לידיעתך כי ביטול פס"ד מחמת מרמה הנו נדיר ביותר ולדעתי לא היו בארץ יותר מ-5 מקרים כאלה
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

      • תודה. אבל אינני מסתמך על מרמה אלא על ראיה חדשה
        רוני | 23/07/2020 15:48

        ואני שואל אם פסק דין חדש [מהתקופה האחרונה] שלאחר מתן פסק הדין בעניין שלי, וברור שלא יכולתי להסתמך עליו בהליך שלי, הוא בבחינת ראיה חדשה?

        האם כאשר מדברים על ראיה חדשה, גם פסק דין יכול לשמש ראיה חדשה?

        ושוב תודה

        • הפורום אינו תחליף ללימודי משפטים
          צבי שמיר, עו"ד | 23/07/2020 16:16

          בברכה,

          צבי שמיר, עו"ד
          מנהל פורום הוצאה לפועל

          צה"ל 26, גן יבנה
          טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

          • גם נכון..
            רונאלי | 31/08/2020 15:36

            בתודה