שילשולים לאחר ניתוח בריאטרי - האם רשלנות?

  • פגיעה באיכות החיים לאחר ניתוח בריאטרי
    צפונית | 21/07/2020 18:29

    שלום,
    לפני 3 שנים עברתי ניתוח "מיני מעקף" לאחר הניתוח אני סובלת משלושלים כרוניים דבר המאלץ אותי לבדוק כל פעם האם יש שירותים באזור בו אני נמצאת וכן זה פגע משמעותית באיכות חיי, בזוגיות וכל היבט אחר בחיים. אני בת 32 כיום ומרגישה תקועה. מצבי לא משתפר.
    בכל שלושת השנים נעשו אין ספור בדיקות הכוללות בדיקות דם, בדיקות צואה, אולטרסאונד, גסטרוסקופיה, קולונסקופיה, תבחיני נשיפה בהן התגלה סיבו ואף נעשתה בדיקת MRI מעי.
    טופלתי על ידי שלושה רופא גסטרו, קיבלתי אין ספור תרופות נסיון שכוללות כמות גדולה של אנטיביוטיקה.
    לרופאים ואף למנתח אין הסבר מדוע השלשולים לא פוסקים.
    אילו בפגישת ייעוץ עם המנתח לפני הניתוח היהמזהיר אותי אחרי ניתוח זה אצטרך לחיות עם שלושלים כרוניים- לא הייתי עושה זאת.
    האם ניתן לתבוע את הרופא על רשלנות?

    • שילשולים לאחר ניתוח בריאטרי - האם רשלנות?
      עו"ד ורד פרי | 22/07/2020 17:20

      שלום,

      מאוד מצער לשמוע שניתוח שהיה אמור לשפר את איכות חייך פגע בהם באופן כל כך משמעותי.
      אני מבינה מתוך התיאור שלך שקשה להבין מה גורם לשילשולים, וכיצד הם קשורים לניתוח הבריאטרי. לכן מן הסתם יהיה קשה לומר מה בניתוח בוצע שלא כהלכה.
      עם זאת - ראוי לבדוק את כל התיעוד הרפואי, לרבות המפגשים לפני הניתוח, טופס ההסכמה לניתוח, מלוא האשפוז, דו"ח הניתוח, וכן כל התיעוד בשלושת השנים האחרונות, ואולי ניתן יהיה לבסס תביעה על העדר הסכמה מדעת - אם השילשולים לא היו חלק מהסיכונים שהוסברו לך טרם הניתוח.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il