מחילת מוריש על חובות לעיזבון

  • הלוואה לאחר כתיבת הצוואה
    יעקב משה | 21/07/2020 17:20

    אחד מהיורשים לקח בעבר הלוואות משמעותיות מאמו האלמנה ובצוואה, כשחלקה את הירושה בין ילדיה, כתבה שהיא מוחלת לו על ההלוואות שלקח והנה התברר שהמשיך לקחת ממנה הלוואות גם לאחר כתיבת הצוואה ואף כשהיתה סיעודית. כעת לאחר מותה הוא מסרב להחזיר את ההלוואות שלקח ממועד כתיבת הצוואה ואילך בטענה שהמנוחה מחלה לו על הלוואותיו בצוואה. יתר היורשים טוענים שהמחילה על ההלוואות היא עד תאריך כתיבת הצוואה ולא לאחר מכן. עם מי הצדק?

    • מחילת מוריש על חובות לעיזבון
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/07/2020 23:09

      יעקב שלום,

      אין תשובה אחת לשאלה זו ויש לבחון את נוסח הוראות הצוואה, הנסיבות הספציפיות של המקרה ולנסות להתחקות אחר כוונתה של המורישה - האם להלוואות קודמות, לכל ההלוואות - בעבר ובעתיד וכו'.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il