התגוננות מול תביעה להקטנת מזונות והרחבת זמני שהות

  • תשלום מזונות
    מרים | 19/07/2020 11:48

    היי..אני גרושה כבר 4 שנים ויש לי 4 ילדים קטנים . אני עובדת ומרוויחה 4500 שקל ומקבלת מזונות בסך 5900 שקל כולל מדור כשהמשכנתא היא בגובה 4000 שקל. המזונות הם בהסכם על ידי שני הצדדים.
    ויש לי 2 שאלות גדולות :
    1. הגרוש עובד ברכבת ישראל ומרוויח בסביבות 15000 שקל. אציין כי הוא בזוגיות שנייה ובת הזוג עם ילדיה גרה אצלו בבית . בת הזוג היא מורה ומקבלת שכר רגיל גם בתקופת הקורונה..היא מקבלת מזונות מהגרוש שלה ויש לה את הדירה שלה שכרגע משכירה אותה .לאחרונה הגיש בקשה להפחתת מזונות גם בגלל הזוגיות וגם בגלל השלכות הקורונה .
    הסברתי לו שגם אני בתור סייעת בגן ילדים לא עבדתי ופדיתי ימי חופשה כדי שתהיה לי משכורת ובנוסף הקפאתי את המשכנתא כי לא היה לי איך לשלם.
    האם במצב כזה יאפשרו לו הפחתת מזונות ?? הרי מיותר לציין שילדיי לא צריכים להיפגע מהזוגיות החדשה שלו וכמו שהוא נפגע מהקורונה כך גם אני !

    שאלה נוספת..

    הילדים שלי שמעו את הגרוש ובת זוגתו מדברים על כך שאם יקח את הילדים יום נוסף בשבוע כולל לינה..יקבל הפחתה משמעותית במזונות .
    בזמן הגירושים כשגבשנו הסכם טען שמעדיף לקחת את הילדים פעם בשבוע כולל לינה במקום פעמיים בשבוע כמה שעות בגלל הטענה שיש לו חיים חוץ מהילדים. קיבלנו את הטענה והסכמנו לפעם בשבוע.
    היום אנחנו בהסדר הזה כבר 4 שנים ולא היה לו בראש העניין של לקחת אותם יותר. היום כשיש לו בת זוג וכביכול יש מי שיהיה איתם במקומו..והכי חשוב ..נאמר לו שיפחיתו לו במזונות הוא "נדלק על הרעיון ".
    אציין כי הילדים שמעו את הרעיון ולא רוצים .
    מה אני יכולה כדי שזה לא יקרה ?
    האם אני יכולה להגיד שזה בגלל כסף ?
    האם יאשרו לו כזה דבר עכשיו כשיש לו בת זוג שגרה איתו ?

    בבקשה ייעוצך..
    תודה

    • התגוננות מול תביעה להקטנת מזונות והרחבת זמני שהות
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/07/2020 23:00

      מרים שלום,

      העובדה שהגרוש נישא, אינה מהווה, כשלעצמה, עילה להפחתת המזונות ודרושות נסיבות נוספות. חשוב שבעת הגשת כתב ההגנה מטעמך, יפורטו גם כל הנסיבות הקשורות למצב הכלכלי שלך ושל הילדים, כדי למנוע את ההפחתה.

      כמו כן, כדי לשנות את הוראות ההסכם, בנוגע לחלוקת זמני השהות, בעיקרון על הגרוש להראות שינוי נסיבות המצדיק את שינוי הוראות ההסכם.

      גם כאן, חשוב להשיב באופן הנכון, כדי להראות שאין מקום לביצוע ההרחבה, לרבות מבחינת רצון הילדים וטובתם. כמו כן, העובדה שיתווסף עוד יום, אם יתווסף, לא תגרום באופן אוטומטי להפחתת המזונות, וגם כאן - ייבחנו העובדות במקרה הספציפי שלכם.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il