מצלמות אבטחה בבניין משותף

  • מצלמות אבטחה בבניין משותף
    Ron | 19/07/2020 09:25

    שלום
    לאחרונה הותקנו בבנין בו אני גר, מצלמות מעקב הפזורות ברחבי הבניין, זאת ע"מ לשמור על הבנין.
    מי שכרגע מפעיל ועובד עם אותם מצלמות הוא ועד הבית.
    לאחרונה ביקשתי גישה אל מצלמות אלו מתוך דאגה משותפת לבנין בו אני גר.
    עד נכון להיום ועד הבית מתעלם מבקשותי להתחבר למצלמות אלו.
    המצלמות האלו נקנו ושולמו מכספי הועד- כסף שכולנו משמלמים מידי חודש לאחזקת הבנין.
    האם יש סיבה חוקית לועד הבית לסרב לתת לי גישה למצלמות אלו?

    • מצלמות אבטחה בבניין משותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 22/07/2020 11:20

      שלום רון,

      אם קיימת סיבה אולי היא לא מתחום דיני המקרקעין, אולי מטעמי הגנת הפרטיות.

      יש לבחון גם את ההחלטה מכוחה הוצבו המצלמות, אולי שם נקבעו תנאי הצפיה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com