תשובות לשאלות

  • ועדת ביקורת של חברה - ועוד שאלות
    אברהם | 19/07/2020 01:10

    אהלן, יש לי כמה שאלות ואשמח אם תעזור לי:
    1. בחברת בת של עמותה רשומה (מוגדרת כחברה פרטית), מה המעמד של ועדת ביקורת של העמותה? האם היא גם נחשבת ועדת ביקורת של החברה?

    2. איך ניתן להדיח דירקטור בחברה פרטית (כל עוד לא מוגדר אחרת בתקנות החברה)? מה החוק אומר?

    3. חברה פרטית שהוקמה לפני כניסת חוק החברות, והתקנון שלה מאמץ את תקנות התוספת לפקודת החברות (אשר רובו בוטל). מה יהיה התקנון של אותה חברה?

    4. הוועד מנהל של אותה עמותה, מכהן כאסיפת בעלי המניות של חברת הבת, האם ניתן לכנס אותם כוועד מנהל ובמהלך הישיבה לכנס אותם שוב כאסיפת בעלי המניות או שיש צורך בכינוס נפרד?

    5. האם יכולים חברי אסיפת בעלי המניות לקבל החלטות אשר מבטלות/גוברות את החלטות הדירקטוריון?

    • תשובות לשאלות
      עו"ד משה כאהן | 19/07/2020 11:00

      1. ועדת הביקורת היא ועדת ביקורת רק של החברה בה מונתה.

      2. אם אין בתקנון החברה פרוצדורה להדחת דירקטור , יש לפנות לקבלת החלטה באסיפה כללית.

      3. התקנון יכיל את התקנות שבתוספת השנייה ובכל מקום שאין תשובה בתקנות אלו יפנו לחוק החברות.

      4. אפשר לכנס בסמיכות אבל בנפרד עם פריכל נפרד.

      5. יש לבדוק את התקנון. בעקרון לכל אחד מגופים אלו יש את הסמכויות שלו.

      בברכה,

      משה כאהן, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות

      שד' שאול המלך 35, ת"א
      טל': 03-6914775; מייל: mk@kahn.co.il