תאונת התדרדרות בכביש תלול- מי אשם?

  • אשמה בתאונת הידרדרות בכביש תלול
    לב | 16/07/2020 19:55

    שלום!

    נסעתי בכביש עולה צר ומאוד תלול. בצד ימין של הכביש חנו רכבים, ומצד שמאל התאפשר מעבר רק של רכב אחד.

    בהמתנה למעבר הרכבים שבאו ממול, נכנסתי בין שני רכבים שחנו בצד ימין. הרכב שהיה מאחורי ניסה גם להיכנס בין שני הרכבים, וכל הזמן סימנו לי הנהגים להתקדם הלאה עד כמה שאני יכול. אך הייתי מאוד קרוב לרכב החונה שקדם לי. ניסיתי להתקדם עוד טיפה, אלא שמכיוון שהכביש היה מאוד מאוד תלול, ברגע שהעברתי את הרגל מהברקס לדוושת הגז, הרכב התדרדר טיפה אחורה ופגע ברכב שהיה מאחורי שמסתבר והיה מאוד מאוד צמוד אלי, ברמה כזאת ששניה אחת של הדרדרות בעליה תלולה גרמה לפגיעה בינינו.

    רציתי לשאול: מי אשם בכך? הרי לא יכולתי להימנע מכך, וכל פעם שעושים את המעבר יש איזה שניה של ירידה אחורה בכביש כך כך תלול (מדובר על הכביש העולה לכיוון הר הזיתים). תודה רבה מראש!

    • תאונת התדרדרות בכביש תלול- מי אשם?
      עו"ד עדי רחמים | 20/07/2020 13:42

      לב שלום.

      ראשית לא ברור משאלתך האם בכלל נגרם נזק לרכבך כתוצאה מהתאונה או שנתבעת בגין נזק שגרמת לרכב השני שמאחוריך.

      כעיקרון, בהנחה שנגרם נזק לרכבך והנך טוען לאשמתו של הרכב השני שנצמד אליך, הנך נדרש להוכיח את נסיבות התאונה ואת אשמת הרכב השני שלא שמר מרחק מספיק ובמידת הצורך גם את נסיבות תנאי הדרך שתרמו לקרות התאונה.

      במידה ונגרמו לך נזקי גוף-הנך זכאי לתבוע את חברת הביטוח שביטחה את רכבך בביטוח חובה ללא קשר לשאלת האשמה.

      בהצלחה.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com