חסימת מעבר במסדרון שגרמה לפציעה

  • חסימת מעבר מכוונת
    דוד | 16/07/2020 13:15

    שלום יש לנו שכנים ששמו שחדר מדרגות צר ורגיל כ עציץ גדול צמוד לדלת, עם כלי זכוכית, ורגליות עם גלגלים שמפריע למעבר . זה חדר מדרגות צר ישן. אין מרחב,הסיבהשפניתי לפלילי ולא נזיקין, זה שזה נעשה בכוונה תחילה לחסום. אנו גרים למעלה, השכנים שברו לנו רכוש בעבר. עליתי האור נסגר בחושך במהלך העליה והרגל נתקעה בעציץ. נפצעתי באצבע אני מושבת. זו עבירה מכוונת, גם נאמרה בחצי רמז. נהגנו באיפוק רב עם נזק הרכוש. מסתבר שזה הפך לחולשה מבחינתם. האם ההוכחה שזה נעשה בכוונה תחילה זה פלילי?

    • חסימת מעבר במסדרון שגרמה לפציעה
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/07/2020 10:24

      דוד יקר, המקרה שאתה מתאר יכול להתאים אולי לעבירה של חבלה ברשלנות לפי סעיף 341 לחוק העונשין הקובעת :" 341. העושה מעשה שלא כדין, או נמנע מעשות מעשה שחובתו לעשותו, והמעשה או המחדל אינם מן המפורטים בסעיפים 338 עד 340, ונגרמה בהם חבלה לאדם, דינו - מאסר שנה."- אם אתה יכול להוכיח שזה גם נעשה בכוונה, הרי האינטרס הציבורי להעמיד לדין בעבירה יהיה גבוה יותר.  אופציה שנייה שמבחינה משפטית היא אפשרית- אך אני פחות רואה את רשויות החקירה מיישמות אותה בפרקטיקה, היא להאשים את השכנים בעבירת הפציעה לפי סעיף 334 לחוק העונשין " הפוצע חברו שלא כדין, דינו מאסר שלוש שנים"- בכדי להאשים באופציה הזו יש ליישם את דוקטרינת הכוונה המותנית שאומצה בפסיקה הקובעת כי אם אדם מבצע פעולה מסוימת כשהוא מתכוון שאם יתקיים תנאי מסויים עתידי שלא תלוי בו, תיגרם תוצאה פלונית- רואים אותו כאילו הוא עשה את הפעולה בכוונה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי