שאלה בנוגע להתיישנות בדין המשמעתי

  • עו"ד פלילית בכירה ערכה את צוואת אימי ז"ל
    גלי | 16/07/2020 07:19

    עו"ד פלילית בכירה ערכה את צוואת אימי ז"ל

    כמה שאלות ברשותכם:

    1. לא היה לה שום ידע בעריכת צוואות

    2. השמיצה אותי קשה בתצהירה ובצורה מאוד מרושעת. למשל כתבה שאני במצב נפשי מעורער ועלולה לסכן את אימי

    ודברים נוספים בנושא. (כל זה משיחת טלפון שבה שאלתי אותה אם היא ערכה את הצוואה. אנחנו מאותו קיבוץ)

    3. נודע לי שאסור לעו"ד עפ כללי האתיקה להשמיץ אותי בפרט לא על רקע נפשי

    4. ייחסה בתצהירה הרבה סעיפים ומשקל למצבי הנפשי בצורה מאוד מרושעת וזה הרי בכלל לא רלוונטי. ברור שבעצם השמצות אלה היא התקיפה אותי כדי להתגונן

    5. שיקרה גם בסעיפים נוספים

    האם פלילי

    3. בחקירה התבלבלה בתאריכים של טיוטות הצוואה על אף שכל המסמכים היו גלויים

    האם עובדה זו הינה שקר

    4. בתצהירה כתבה שאימי היתה צלולה ושקולה. באותו זמן לאימי היה אלצהיימר

    5. לא הביאה פסיכיאטר ע"פ החוק לבדוק את אימי לפני התצהיר ולכן לא היתה מסוגלת בכלל לקבוע אם אימי היתה צלולה ושקולה. כלומר שיקרה

    6. היתה מאוד מבוהלת וחיוורת בחקירה

    אתם וודאי תוהים.למה נזכרתי רק עכשיו אם החקירה היתה ב-2012

    התשובה כי לא הייתי מסוגלת נפשית להתמודד עם מה שהיא כתבה עלי. כמו כן הייתי בדכאון כי הפסדתי כ-3 מיליון ש והפכתי למוכרת ברווחה

    נשארתי בלי כסף, חסכונות ופנסיה. בלי כלום

    7. השופט ידוע כמאוד בעייתי לראייה לא חקר ולא שאל אותה שאלה אחת למשל על הבלבול בתאריכים

    כנל העו"ד שייצג אותי היה מטופל פסיכיאטרית. חקירתו היתה כושלת מאוד

    בכוונתי להתלונן עליה בלשכה ולאחר מכן לתבוע אותה

    האם יש התיישנות

    מבקשת מעו"ד מורשתי להתייחס

    סליחה על אורכו של הכתוב. לדעתי הכל מאוד חשוב

    הרבה תודה

    • שאלה בנוגע להתיישנות בדין המשמעתי
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/07/2020 10:06

      גלי יקרה, כלל ואכן אותה עו"ד התרשלה קשות בטיפול בצוואת אמך ז"ל ואף השמיצה אותך שלא כדין, שקרה בתצהירה וכו' הרי שניתן להגיש כנגדה תלונה לועדת האתיקה של לשכת עו"ד. בדין המשמעתי אין הוראות של התיישנות בניגוד לדין הפלילי והאזרחי- אך בהחלט בוחנים את משך הזמן שעבר מעת האירועים נשואי התלונה ועד להגשתו כששוקלים את האינטרס להעמיד לדין את עורכת הדין ואף אם תעמוד לדין, היא תוכל לטעון טענות של הגנה מן הצדק, אשר יובאו להליך המשמעתי מההליך הפלילי,  בקשר לתקופה הארוכה שחלפה מאז קרות האירועים המיוחסים לה. לעניין האפשרות לתבוע אותה בנזיקין- הרי שלמיטב ידיעתי התביעה התיישנה אך כדאי לשאול בפורום דיני נזיקין שזוהי מומחיותם. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תודה לך עו"ד מורשתי.
        גלי | 23/07/2020 02:26

        לא כול כך הבנתי את נושא ההתיישנות. האם הבנתי נכון שאין כלל התיישנות בנושא האתי (תלונה)
        לאן מובילה תלונה אתית במידה ומוצדקת ומה בנוגע לנושא הפלילי. האם אתי ופלילי הולכים יחד. מתי אתי ומתי פלילי ידוע לי שבנושא פלילי יש 10 שנים התיישנות כרגע אין ביכולתי הכלכלית לתבוע אותה
        אסתפק בינתיים בשלילת רשיונה
        הרבה תודה שוב

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 23/07/2020 13:18

          גלי יקרה, אמנם  ככל ומוגש כנגד עו"ד כתב אישום פלילי ובטח לאחר הרשעה, ניתן להעמידו לדין בהליכים משמעתיים- אך אין הכרח בכך- שכן ההליך המשמעתי הוא רחב בהרבה מההליך הפלילי וכאמור, לגבי ההליכים המשמעתיים אין הוראת התיישנות בחוקי וכללי לשכת עורכי הדין.  כך שייתכן שלגבי ההליך הפלילי יוחלט שהעבירות התיישנו או שאין אינטרס ציבורי להעמיד את עורכת הדין למשפט פלילי אך תלונה לועדת האתיקה של לשכת עו"ד תניב העמדת עורכת הדין בגין עבירות משמעת- , ככל ועורכת הדין תעמוד למשפט משמעתי ותורשע היא יכולה לקבל עונשים שונים ולרבות יכול ורשיונה להמשיך ולעבוד במקצוע ישלל לתקופה קצובה או לצמיתות. מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי