לכאורה נראה ניגוד עניינים

  • חוסר אתיקה של עורך דין, יש מה לעשות?
    אלכס | 15/07/2020 23:35

    היי,

    סיפור קצת ארוך מצטער מראש.

    לפני כחצי שנה פוטרתי מעבודה, המעביד לא שילם לי את מלוא הפיצויים, ולא ביצע שימוע לפני פיטורים כדין, אלא החתים אותי על טופס שהפיטורים הינם על פי בקשתי מלפני 4 חודש לכן (בטיפשותי חתמתי). הסיפור של הפיטורים קצת מסובך, בגדול הגשתי מכתב התפטרות עקב מעבר למרכז עם בת זוג בחודש יוני, היחסים עם אותה בת זוג עלו בתוהו כעבור בערך חודש עקב סכסוך, על כך הודעתי למקום העבודה ובהסכמה הדדית עם המעסיק המשכתי לעבוד שם. בחודש נובמבר המעסיק מודיע לי על פיטורים (שבוע מראש), ונימק את הסיבה על סמך אותו מכתב שהגשתי לו ביוני.  בעקבות כך פניתי לעורך דין. הנ"ל ביקש את כל הטפסים (תלושים, מכתבים והתכתבויות עם המעביד) הגשתי לו הכל.

    כמו כן, היו התכתבויות בין המעסיק לבין בת זוגתי לשעבר, שהעורך דין ראה בהם כעזר לתיק. נתתי לו את המספר של הבת זוג לשעבר, ההיא סירבה בכל תוקף לסייע או להעביר משהו אלא להיפך תקפה וטענה שתעשה הכל שאני לא אקבל את הכסף. מאוחר יותר שכבר שיצאתי ממנו, כתבתי לו "לדעתי זאת הייתה טעות לפנות אליה..." על מה שהוא ענה "היא ממש משוגעת", "אם היא תפנה אליך אל תענה לה". יש צילומי מסך. כעבור כחצי שנה הגיע המשפט..בדיון מול השופט, המעסיק שלף את המכתב שאז בטפשוטי חתמתי עליו (חשוב לציין הבאתי לידיעתו של העורך דין שלי שיש מכתב כזה, אומנם אין לי העתק. על מה לטענתו ענה לי בזמן הגשת התביעה שמכתב זה אינו חוקי ומבחינתו אין לו חשיבות). השופט נותן לנו פסק זמן לצאת ולנסות להגיע לפשרה. העורך דין שלי ניגש אליי אחרי שיחה עם הצד הנתבע..ואומר לי..המכתב הזה דפק אותנו וציטוט "אין לי חשק להמשיך בתיק הזה בוא נגיע לפשרה". הפשרה אליה הגענו כמובן אינה כללה את פיצויי פיטורין שלא כדין, ולא את השלמת הפיצויים בסך 2.33%, אלא רק את הפרש דמי ההבראה וסכום עבור חצי שנה עליהם המעסיק לא הפריש לפנסיה. לטענת העורך דין הפשרה אליה הגענו הייתה טובה בנסיבות הנ"ל. חודשיים אחרי המשפט, מגיע אליי המידע עם צילומי מסך, שאותו העורך דין (שלטענתו פתאום לא היה לו חשק להמשיך בתיק) היה בקשר עם אותה בת זוג (שאיימה שתעשה הכל שאני לא אקבל כלום), מתוך צילומי המסך ציטוט, העורך דין כותב: "והיום בא לך שאביא בקבוק ונשב?" (ב31 במאי 2020 - שבועיים לפני הדיון!!!!). פתאום נפל לי האסימון. מבחינת העורך דין, שפניתי אליו לתגובתו אמר, ציטוט : "כתבתי לה בטעות בהתחלה. לא ידעתי מי זאת ועד שידעתי מי זאת כבר דיברנו לא מעט." - לכן החליט להמשיך. השאלה שלי היא כזאת, מן הסתם היה פה ניגוד אינטרסים וחוסר אתיקה מובהק! אפשר לבקש משפט חוזר??  האם ניתון לתבוע/להגיש תלונה על אותו העורך דין ?

    תודה מראש.

    • לכאורה נראה ניגוד עניינים
      צבי שמיר, עו"ד | 16/07/2020 15:19

      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com