סילוק יד מהרכוש המשותף

  • פינוי של דייר מהרכוש המשותף
    יוני | 14/07/2020 21:00

    היי
    אני רוצה לפעול כנגד דייר שעושה בבניין כל העולה על רוחו.

    רקע עובדתי:
    > בניין של 3 קומות ו 6 דיירים.
    > יש וועד בית , אין תקנון של הוועד אלא רק תקנון מצוי.

    ישנו דייר בקומה העליונה שפלש לפני כ-4 וחצי שנים לרכוש המשותף (גג משותף)
    הגג נמצא באזור של הקומות העליונות ובו נמצאים בעיקר חוטי חשמל וסוג של עליית גג ללא שימוש. אותו דייר פלש מהגג שלו אל הגג המשותף (פשוט שבר את קיר ההפרדה) ובאותו גג משותף הוא בנה גגון קטן ושם מכונת כביסה, מחסן קטן אותו בנה מקרש או גבס, ערסל, דשא סינטטי, מתקני כושר ועוד. בנוסף לדבר הלא חוקי, הוא וילדיו מרעישים שם בלי סוף אשר נשמע בכל הבניין.
    בנוסף, אותו דייר פלש לחדר חשמל (שנמצא בבעלות כל הבניין) ופשוט נעל עם מנעול שלו ופשוט מאחסן שם דברים (מזה כ-3 שנים). חדר החשמל נמצא בחניון, לאחר תלונה בחברת החשמל נאמר שהיא אינה מתעסקת בעניין של פלישה.
    בדין ודברים מול אותו דייר, הוא טוען שפשוט "ניקה שם את הדברים" ומזמין את כולם ליהנות ממה שעשה שם. הוא חושב שמדובר "בצרות עיין" של הדיירים , ושאנחנו סתם מתנכלים אליו.

    אשמח לדעת מהן דרכי הפעולות המומלצות במקרים שהוזכרו לעיל?

    אני יודע שישנה אפשרות לפנות למפקחת על המקרקעין
    וישנה אפשרות גם לפנות לביהמ"ש השלום
    עוד אשמח לדעת:
    - מה עלות הגשת אגרה בכל אחת מהן ?
    - האם יש צורך בחתימות של שאר דיירי הבניין ?
    - האם חלה התיישנות על הבינוי והפריצה לשטח המשותף?
    - האם מדובר ב"צו עשה"?
    - האם שווה להכנס לעניין של תביעות ?עלות מול תועלת -  יש סיכוי בכלל שבית המשפט יפרק לו את זה?

    הערת אגב:
    הדייר שינה את חזית במבנה (חלון מרפסת, מעקה גג וחלונות שונים מכולם), וגם בנה פרגולה אך עיריית ת"א טענה שלא ראתה שינוי חזית מהותי והפרגולה והמחסן עונים על הדרישות הפטורות מהיתר.

    תודה רבה!

    • סילוק יד מהרכוש המשותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 15/07/2020 14:46

      שלום יוני,

      בתביעה לסילוק יד ניתן לפנות ללשכת המפקח או לבית משפט השלום.

      סכום האגרות זהה בנשי ההליכים.

      לרוב ההליך בלשכת המפקח מהיר יותר.

      אפשר לתבוע סילוק יד מהרכוש המשותף באמצעות הנציגות.

      אין צורך בקבלת חתימות של כל השכנים.

      התישנות במקרקעין מוסדרים היא 25 שנים. יחד עם זאת כדאי לפעול בהקדם, כדי לסכל טענה של הסכמה של הדיירים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • תגובה
        יוני | 15/07/2020 16:03

        תודה רבה על תגובתך לילך.
        האם יש צורך בעו"ד בפתיחת הליך אצל המפקח? או שאני יכול לכתוב כתב תביעה לבד?

        • יצוג עו"ד
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 15/07/2020 16:12

          אין חובה להעזר ביצוג עו"ד בפניה לערכאות מכל סוג, אך יש יתרון בקבלת יצוג מקצועי.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com