ניכוי תגמולים מהפיצויים בתביעת רשלנות רפואית

  • הסכם
    רינה | 10/07/2020 22:13

    שלום רב,

    1. בתביעת רשלנות רפואית, עם חלק מהנתבעים נחתם הסכם פשרה שקיבל תוקף של פס"ד.

    2. הנתבעים שלא חתמו על הסכם, ממשיכים הליך משפטי, לפיכך תיק טרם לא סגור.

    3. א"כ התובע הגיש תביעת החמרה במצב במל"ל וקיבל אחוזי נכות גבוהים יותר.

    4. האם הנתבעים, שחתמו על הסכם פשרה, יכולים לבטל את הסכם שקיבל תוקף של פס"ד בטענה שעקב הגדלת אחוזי נכות של התובע במל"ל יש לנקות תגמולי מל"ל גבוהים יותר מסכום הפיצוי? תודה

    • ניכוי תגמולים מהפיצויים בתביעת רשלנות רפואית
      עו"ד ורד פרי | 15/07/2020 13:32

      שלום רינה,

      עפ"י הדין, יש להפחית מהפיצויים הנפסקים לתובעים בתביעות נזיקין, לרבות בתביעות בגין רשלנות רפואית, את שווי הגמלאות אותן אמור התובע-הנפגע לקבל מהמוסד לביטוח לאומי בעקבות האירוע אשר בגינו מוגשת תביעת הנזיקין או תביעת הרשלנות הרפואית.
      כדי להשיב על פנייתך - צריך לעיין בהסכם אשר נחתם עם אותם נתבעים אשר חתמו על הסכם הפשרה. התשובה תלויה בהסכמות הספציפיות בהסכם ו/או ברוח הדברים כפי שעלתה מההסכם.
      יש חשיבות גם לשאלה מתי היה האירוע שבגינו הוגשה תביעת הרשלנות הרפואית - כדי להעריך אם התביעה של המוסד לביטוח לאומי כנגד הנתבעים התיישנה, אם לאו.
      בהצלחה בתביעה וגם בהליכים במוסד לביטוח לאומי.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il