שטחים בבית המשותף

  • שכן בעייתי
    חגית | 07/07/2020 09:35

    אנחנו גרים בשכונה שבה יש בכל גוש 4 דירים 2 למטה ושנים למעלה אנו גרים בבית מזה כ50 שנה, יש חלוקה שבה השטח שנמצא מקדימה שייך לשכן בקומה התחתונה ואלה שלמעלה השטח האחורי וכך זה קיים המון שנים וגם שרכשתי את הבית מהוריי יש הסכם בכתב עם השכן וגם בהיתר בניה כתוב השטח מחולק בהסכמה ( אני בניתי תוספת) עכשו הגיע שכן חדש שהחליט שזה לא כך רוצה את השטח מקדימה. מה עושים? יש לציין שהשכן הקים בחצר האחורית מקווה ציבורי דבר לא הגיוני וכמובן שהתלוננתי בעיריה ומאז הוא מתנכל לחיי משפחתי , אודה על התשובה

    • שטחים בבית המשותף
      עו"ד ציפי מרגלית | 13/07/2020 16:52

      חגית שלום,

      חלוקת השטחים המשותפים בבנייני רביעיות הינה בעיה המשותפת למרבית הבניינים הנ"ל, וצפה בעיקר בעת חלופי שכנים.

      כל עוד אין הסכם כתוב (תקנון הבית המשותף, הסכם שיתוף) לעניין חלוקת השטחים ו/או אופן השימוש בהם, השטחים הם משותפים.

      אין מוצא אחר מלבד להגיע להסדר כולל בדבר חלוקת השטחים (חזית ואחור) ולהתייחס אף לבעלות/הצמדת הגג.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il