האם זה לגיטימי שיזם תמ"א 38 דורש דמי רצינות כדי להתקדם בפרויקט?

  • דמי רצינות
    אבי | 13/07/2020 16:51

    אני תושב רמת גן ויזם פנה אלינו הזמין אותו לאירוע מאוד יוקרתי, על מנת להציג את התוכנית במלואה. במהלך המצגת הוא אמר כי עלינו להציג דמי רצינות על מנת להמשיך ולהתקדם בפרוייקט. אני לא אציין סכומים אבל הם לא גבוהים מידי. האם הדבר נפוץ?

    • האם זה לגיטימי שיזם תמ"א 38 דורש דמי רצינות כדי להתקדם בפרויקט?
      עו"ד אריה בדנר | 15/07/2020 21:40

      אבי שלום רב,

      הסיטואציה אותה אתה מציג בשאלתך, בדבר דרישת יזם המעוניין להתקשר עם דיירים בפרויקט התחדשות עירוניית, מדיירים, לשלם לו 'דמי רצינות', אינה רצינית בעיני ומדליקה נורות אזהרה.

      יחד עם זאת, אם זו הסיטואציה, ואינני מכיר את הנסיבות, הצעתי לכם להתקשר מיד עם עורך דין הבקיא בתחום, שילווה אתכם בכל התהליך, וזאת טרם שתחתמו על טופס כזה או אחר ליזם זה או אחר, בוודאי טרם תתחייבו לדבר לייזם זה או אחר.

      זו התשובה הארוכה. ובקצרה, לשאלתך האם הדבר נפוץ, התשובה -  לא.

      מקווה שהייתי לך לעזר ותצאו לדרך ברגל ימין.

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il