ביטול עסקת מתנה במקרקעין

  • ביטול עסקת מתנה בטענה שהמקבלת דמנטית
    שימי | 12/07/2020 15:59

    לפני כ 10 שנים עשיתי חוזה מתנה ונתתי רבע מדירה שהיה על שמי לאמא שלי ז"ל במתנה. העיסקה דווחה במיסוי מקרקעין אך לא הושלמה ברישום בטאבו. כך שעדיין בטאבו יש לי את הרבע ההוא על שמי.

    האם אני יכול לבקש ביטול עיסקה זו למפרע בטענה שאמא שלי ז"ל עוד בזמן החתימה על העיסקה היה עם דמנציה ולא הבינה כלום ממה שנעשה? האם זו עילה מספקת לביטול העיסקה גם מבלי לבקש את הסכמת אחים שלי....זאת ועוד שלא נרשמה העיסקה בטאבו על שמה של אימי ז"ל.....אבל בעיקר אני שואל על עובדת היותה עם דמנציה ולא תלולה בשעת החתימה על ההסכם מתנה....

    • ביטול עסקת מתנה במקרקעין
      עו"ד צבי מונדשיין | 13/07/2020 09:01

      שימי שלום,

      כמובן ששאלתך דורשת בדיקה של כל נסיבות האירוע ואין אפשרות להשיב עליה בקצרה.

      באופן כללי, כל עוד עסקת מתנה במקרקעין לא נרשמה בלשכת רישום המקרקעין, היינו הנכס עבר על שם המקבל, זו התחייבות למתנה בלבד והנותן רשאי לחזור בו בהודעה למקבל.

      באשר למצבה של אימך, המחוקק שם ליבו למצבו של הנותן ולא של המקבל בעת הנתינה ולכשרותו המשפטית לצוות מתנה לאחר, בייחוד מתנה במקרקעין.

      שוב, תשובתי היא כללית ואינה עונה ספציפית לנסיבות המקרה שתיארת.

      בהצלחה

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com

      • שאלת המשך לביטול עסקת מתנה
        שימי | 13/07/2020 23:02

        פניתי למיסוי מקרקעין בדיוק באותה טענה שכתבת פה מר מונדשיין שכיון שהעיסקה לא נרשמה בטאבו אז אני הנותן יכול לחזור בי וענו לי שכיון שלאמא ז"ל יש עוד בן כלומר אחי חייב את הסכמתו גם כן...אבל אמרתי לה לא היה רישום בטאבו ענתה לי הסגנית מנהלת מיסוי מקרקעין חיפה- גברת אתי זיו- שזה לא משנה.....מה אתה אומר על זה????

        • ביטול עסקת מתנה? באלו תנאים?
          עו"ד צבי מונדשיין | 16/07/2020 09:48

          שימי שלום,

          לפעמים יש הבדל בין החוק היבש לבין הנהלים הפנימיים של משרדי הממשלה.

          אם זו התשובה שענו לך, אתה יכול לדרוש לקבל ביסוס לבקשתם זו, על סמך מה אמרו לו מה שאמרו.

          בכל מקרה קשה להתמודד עם דרישות של הרשויות בייחוד אם אתה רוצה לגמור את העניין מהר.

          מבחינה משפטית טהורה, הנכס שייך למי שרשום כבעליו בלשכת רישום המקרקעין.

          בברכה,

          צבי מונדשיין, עו"ד
          מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
          הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

          טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com