פניה לצד השני

  • מה מותר ומה אסור לעו"ד, בעניין חוב בהגדרתו המשפטית
    עדי כהן | 07/07/2020 10:26

    שאלתי נוגעת להגדרת גבולות הסמכות או האתקיה  ש ל עו"ד והמגבלות עליהן. מתי מוגדר אדם כ"חייב", האם מרגע שיש פסק דין? האם קיים במסגרת החוק, לא גורמים אחרים, מושג גביית חוב, שלא דרך פסק דין? האם לדוגמא עורך דין יכול לפנות לאדם, באופן יזום להגיד לו, יש לך "חוב", לחברה גוף או אדם, לא חייב להיות כמו חוב לחברת כבלים, גם חוב במסגרת מצב שצד אחד חושב שצד שני חייב לו כסף, לפני שיש תביעה ופסק דין? האם זה מותר לפי כללי לשכת עורכי הדין, שמעתי שיש עורכי דין, שפועלים בסגנון כזה כמו בשוק האפור, עורך דין מתקשר לאדם ואומר לו אתה "חייב" כסף, לפני שיש פסק דין או הוצאה לפועל. האם זו פעולה חוקית? האם עצם הפניה אינה בגדר איום? הטרדה? או עבירה אחרת? מה התגובה הנדרשת לפניה כזו.

    • פניה לצד השני
      צבי שמיר, עו"ד | 08/07/2020 09:39

       אינני רואה בעיה בפניה לצד השני בדרישה לתשלום חוב.

      לפי תקנות סדר הדין האזרחי החדשות פנייה זאת הנה בגדר חובה.
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com

      • מדובר בפניה בעל פה לא בכתב?
        עדי כהן | 08/07/2020 17:35

        תודה, אתה מציין שעורך יכול להתקשר לאדם לפני ששלח לו מסמכים ומכתב מסודר כלשהו, ככה שלום את חייב כסף? מי מה מו....לא נהוג קודם  מכתב מסודר עם מסמכים. לא התראה. שוק אפור עובד ככה, מזה אמצעי הפחדה.  יש מראה מקום כתוב לסדר הדין החדשים שציינת. תודה. הכוונה למנוע הגשת תביעות שניתן ליישב בלי תביעה? אז יש מכתב מסודר מלווה במסמכים לא?

        • מקובל לפנות בכתב אבל אין איסור על פנייה בעל פה
          צבי שמיר, עו"ד | 12/07/2020 17:05

          בברכה,

          צבי שמיר, עו"ד
          מנהל פורום הוצאה לפועל

          צה"ל 26, גן יבנה
          טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com