פגיעה בפרטיות באמצעות הוצאת מידע מחברת הביטוח

  • מידע שמוצא מחברת ביטוח
    מיכאל הלוי | 12/07/2020 13:28

    לי ולבני ביתי, עניני ביטוח ככל הציבור בחברת ביטוח גדולה, יש לנו שכנים שהבעל עובד בחברת הביטוח שבה יש לנו קשר. התגלה שהבעל הוציא מידע עלינו ומסתבר שמשתמש שמשתמש בו מפיץ, זה כמובן אסור. מה ניתן לעשות לפנות למנהל החברה, מפקח עלהביטוח? כמובן שהבעיה היא שזה יתגלה זה יהיה קשה מאוד. מה ניתן לעשות במצב כזה. האם יש תיעוד כלשהו מי נכנס לתת מידע. האמת שהסבירו לנו  שזה לא יעזור, כי מוסרים מידע מידע ביל פה בין הפקידים.

    • פגיעה בפרטיות באמצעות הוצאת מידע מחברת הביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 12/07/2020 15:34

      שלום רב,

      אם עובד חברת הביטוח הוציא עליכם מידע שלא כדין וללא צורך, מדובר בפגיעה בפרטיות. קודם כל אפשר לפנות בתלונה לחברת הביטוח עצמה, לאחראי על העובד או לאחראי על תלונות הציבור.

      מעבר לכך יכול להיות שאפשר גם לנקוט בהליכים משפטיים, הכל שאלה של איזה מידע הוצא ואיזה שימוש נעשה בו.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il