ירושה על פי דין

  • מות יורש לפני המוריש
    בר | 12/07/2020 12:19

    האבא נפטר לפני שלושה חודשים ולא הותיר צוואה. טרם הוגשה בקשה לצו ירושה. בינתיים גם האמא נפטרה לפני חודש והיא הותירה צוואה על עזבונה. השאלה האם בהיעדר צו ירושה לאב והואיל והאם אינה בחיים אזי עזבונה כולל את מחצית הרכוש המשותף עם בעלה שכן מת אינו יכול לרשת, או שעזבונה כולל שלושה רבעים מהרכוש כי ירשה מחצית מהרכוש המשותף שלהם למרות שאין צו ירושה על עזבונו.

    • ירושה על פי דין
      עו"ד מיקי חשמונאי | 25/07/2020 20:06

      בר שלום,

      כאמור בתשובה הקודמת, העובדה שלא הוגשה בקשה לצו ירושה לאב, אינה משנה את סדר ההורשה.
      לכן, יש להוציא צו ירושה לאב, לפיו האם יורשת את מחצית עזבונו והילדים את המחצית השניה, בחלקים שווים ביניהם.

      לאחר מכן להוציא קו קיום צוואה, לגבי עזבונה של האם, עיזבון אשר יכלול גם את הרכוש שירשה מהאב (מחצית רכושו של האב, כאמור).

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il