כתב מינוי לנציגות

  • מינוי נציג דיירים
    עודד | 11/07/2020 23:05

    שלום,

    דיירי הבניין שבו אני מתגורר מבקשים לבדוק הצעות לביצוע פרויקט התחדשות כלשהו (תמ"א 38 או פינוי-בינוי). במסגרת כך, אחד או שניים מהדיירים אמורים להתמנות כנציגי הדיירים. תפקיד הנציגים הוא להתנהל מול הגורמים המתאימים ולהשיג הסכם טוב על פי שיקול דעתם. כדי שההסכם יקבל תוקף הוא יצטרך להיות מוצג לדיירים  והם יצטרכו לחתום שההסכם מקובל עליהם.

    לשם מינוי הנציגות, דיירי הבניין התבקשו לחתום על כתב המינוי הבא:

    אנו החתומים מטה מסכימים ומצהירים כדלקמן:

    1. להסכים עקרונית לביצוע עסקת פינוי בינוי או כל עסקת התחדשות עירונית אחרת ב... (פרטי הנכס)

    2. לבחור את (שמות הנציגים), את כולם ביחד ו/או כל אחד מהם לחוד כנציגות מטעמנו לצורך מו"מ לבחירת יזם שיבצע את הפרויקט, קבלת ההצעות השונות וההחלטה על ההצעה הנבחרת, שכירת שירותי עו"ד ומפקח מקצועי, ובכפוף לכך שכל שכר טרחה וההוצאות בגין הייצוג של אנשי המקצוע ישולמו על ידי היזם ולא על ידי הדיירים.

    3. אין בדבר הסכמת כל אחד מהחתומים מטה בכדי להוות הסכמה לחתום על הסכם מחייב עם היזם ורק חתימתנו הסופית על ההסכם שיובא לעיון הדיירים תחייב את הח"מ.

    4. בחתימתם על כתב זה מבטלים החותמים כל מסמך אחר ו/או קודם של מינוי נציגות ו/או יזם להתקשרות לכל דבר וענין והמינוי מטעמם הינו על פי כתב זה בלבד.

    שאלתי היא:

    אני כמובן לא מוכן להתחייב לביצוע הפרויקט כל עוד לא אדע מהם תנאיו. האם מבחינה משפטית בחתימה על כתב המינוי הזה יש כאן התחייבות מצידי שלא מאפשרת להתחרט?

    תודה.

    • כתב מינוי לנציגות
      עו"ד אילן הלוי | 12/07/2020 07:53

      שלום עודד

      במסמך כתוב בסעיף 3 כי אין בו הסכמה לחתום על הסכם מחייב. הכוונה היא לדעת שיש נכונות ראשונית להתקדם בתהליך ולמנות נציגות. בסופו של דבר כשיהיה הסכם לחתימה תחליט אם אתה רוצה לחתום או לא.

      לכן אני לא רואה בעיה לחתום על המסמך.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com