זכויות עובדים בחל"ת ופיטורין

  • זכויות עובד בחל"ת ולפני פיטורין
    קורונטק | 11/07/2020 17:16

    שבת שלום,

    אני רוצה להתייעץ לגבי זכויות העובד בעניין של הוצאה לחל"ת ובעניין הודעה על פיטוריו שבועיים לפני תום החל"ת.

    1.האם זה חוקי להודיע על פיטורין של עובד בגין "משבר הקורונה" למרות שרק עובד חברה אחד הוצא לחל"ת? האם חוקי לזמנו לשימוע רק שבועיים לפני שעומד לפוג החל"ת?

    2. האם העובד רשאי שלא להגיע לשימוע ולקבל את הטענות בכתב (ללא צורך בהסבר לחוסר נוכחותו)

    3) כאמור עובד שעבד במקום עבודה 4 שנים זכאי להודעה מראש על פיטוריו כחודש ימים. האם ימי ההודעה מראש נספרים מתום ימי החל"ת או מיום ההודעה על פיטוריו?

    4) העובד אולץ לפני היציאה לחל"ת לצאת לחופשה מעבר לימי החופשה שנותרו לו ואף להיכנס למינוס של ימי חופשה ולא ניתנה אפשרות אחרת. מה הדין לגבי עניין זה לאחר פיטוריו האם הוא יצטרך להחזיר תשלום למעסיק על ימי העבודה שאולץ לקחת בעל כורחו?

    תודה מראש על המענה ??

    • זכויות עובדים בחל"ת ופיטורין
      עו"ד לילך אקרמן | 12/07/2020 11:43

      שלום רב,

      1. לזמנו לשימוע שבועיים לפני תום החלת אין בעיה. באשר ללפטר רק אותו בדיוק בשביל זה יש שימוע יש להעלות נקודה זו ולהבין מה ההבדל בינו לאחרים.

      2. כן אבל אז העובד לא יוכל לטעון כנגד השימוע שכן הוא ויתר על זכותו להעלות טענותיו אלא אם יבקש מראש להגיב בכתב.

      3. אין חפיפה בין ימי חלת להודעה מוקדמת.

      4. ככל ובזמן אמת העובד לא טען כנגד זה ולא דרש לעבוד בפועל ולא להיכנס ליתרה שלילית אז זו בעיה ואם המעסיק יראה כי זה היה בהסכמה אז אכן הוא יכול לקזז.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il