מדיניות פתיחה בחקירה בעדויות כוזבות

  • עדות שקר ובידוי ראיות
    חני | 11/07/2020 15:36

    מומחה מהנדס מונה מטעם בית משפט לבדוק את דירתי ודירת השכן ולתת לביהמ"ש חוו"ד, בכללה היה עליו לקבוע האם קיימת בתקרת דירתי רטיבות הנובעת מדירת השכן שמעלי.

    חרף שבבדיקת דירתי המומחה לא השתמש בכל מכשיר או ציוד בדיקה, המומחה שיקר בחוות דעתו כביכול בדק את תקרת דירתי במכשיר מד לחות וכביכול מד הלחות הראה שאין לחות יתר/רטיבות בתקרת דירתי .

    בגין שקרים אלה המומחה קבע שדירתי תקינה מבחינת רטיבות ולכן אין צורך לתקן דבר בדירה שמעליי. מה יהיה אם בגלל חוות דעתו וקביעותיה יום אחד התקרה בדירתי תתמוטט? (מומחה מטעמי כן בדק עם מד לחות והתוצאה הראתה שכן קיימת רטיבות בתקרת דירתי).

    שאלתי:
    האם ניתן להתלונן במשטרה כנגד המומחה? על כך שבחוות דעתו נתן עדות שקר ובדה ראיות?
    ומנסיונכם האם המשטרה תתייחס ותבדוק ברצינות תלונה כזו?

    תודה רבה

    • מדיניות פתיחה בחקירה בעדויות כוזבות
      עו"ד ארז אבוהב | 12/07/2020 22:09

      היי חני

      באופן כללי, הדרך לתקוף חוו"ד מומחים היא באמצעות חוו"ד מקצועית נגדית.

      לפי תיאור דברייך, מדובר בעניין שבמומחיות, מקצועיות, שיטות עבודה ולא עניין הקשור בפלילים.

      מכל מקום, על פניו, נראה שהמשטרה לא תקבל את תלונתך, או שלא תבדוק אותה.

      בנוסף, לפי הנחיות פרקליטות המדינה, המקרה אינו מתאים לפתיחה בחקירה בחשד למתן עדות כוזבת.

      בברכה,

      ארז אבוהב, עו"ד
      מנהל פורום פלילי
      מרמורק 3, תל אביב

      טלפון: 054-4684006, מייל: eablaw@outlook.com

      • שאלה בהמשך לתשובתך
        חני | 13/07/2020 21:48

        תודה רבה על תשובתך והתייחסותך,
        אך לא מבינה , איך שקר של מומחה מטעם בית משפט שהוא בדק עם מד לחות את תקרת דירתי, בזמן שלא ביצע כל בדיקה עם מד לחות או עם כל ציוד אחר, ושקר המומחה לגבי תוצאות של בדיקה שמעולם לא ביצע -בדיקת מד הלחות יכול להוות שיטת עבודה? ולא עדות שקר ובידוי ראיות?

        תודה רבה