רישום דירת ירושה

  • צו ירושה גבי דירת נפטר
    יפית | 01/07/2020 18:49

    אמי זל נפטרה ללא צוואה וקיים צו ירושה על שמה שמסדיר את העזבון .
    כעת מתברר שאמנם על פי צו ירושה חלק הילדים בנכס הוא 1/4.
    אבל בפועל קיים מצב בו ההורה השני שאינו בקשר תקין עם ילדיו
    רשם לפנמ עשרות שנים את הדירה בה גר עם אמי על שמו בלבד. הורי רכשו את הדירה מכספי עבודתם כעולים חסרי כל.
    האם יש סעד לתביעת החלק לפי צו ירודה ומהן המגבלות הצפויות ?

    • רישום דירת ירושה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 10/07/2020 11:07

      יפית שלום,

      לא ברור איך רשם ההורה השני את כל הדירה על שמו, אלא אם כן היתה רשומה כולה על שמו, גם במהלך נישואיהם של ההורים.

      רצוי לבדוק בטאבו (לשכת רישום מקרקעין) את האופן בו שונה הרישום, אם שונה, תוך עיון במסמכי הרישום עצמם ולפעול לאחר שתדעו מה קרה בפועל ואם התבצעו דברים "לא תקינים" לפעול לביטול הרישום.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il

      • דירה
        יפית | 10/07/2020 16:40

        עו"ד, מיקי יקרה מודה לך מאד.