רשלנות במעקב רמות סוכר בהריון והריון נוכח פפילומה

  • האם רשלנות רפואית
    סיון | 10/07/2020 02:33

    ילדתי ביום שני האחרון לאחר ביצוע זירוז לידה עקב משקל עובר בה.משקל של 3500 ק"ג באולטרסאונד דרך הקופה, באולטרסאונד שבוצע בביה"ח ה.משקל של 3700 החליטו שאחזור בשבוע 39 לביצוע זירוז לידה עקב משקל עובר גבוה , גובהי הנמוך 1.55 ועקב בדיקות סוכר בבדיקת דם בתחילת ההריון שהיה גבולי והעמסת סוכר 50 שגם כן הייתה גבולית ע"פ הרופאים גם במיון וכן גם בחדר הלידה הזירוז הוחלט לביצוע מאחר ולאחר טענת הרופא במיון עקב סוכר גבולי לא יכול להגיד שלא היה סכרת הריון ולטענתו ולטענת הרופא בחדר לידה ע"פ הנתונים הם חושדים שהיה סכרת הריון ואף התפלאו שהרופא נשים המטפל בי לא נתן שום טיפול עקב כך ושלא שלח אותי לביצוע העמסת סוכר שניה של 100.
    האם מדובר ברשלנות רפואית מצדו של הרופא נשים המטפל?
    בנוסף לפני כשנה ילדתי את בני הראשון לאחר 6 שבועות עשיתי בדיקת pap כבשגרה אחת ל-3 שנים , התוצאה הייתה חיובית לזן 16 בעקבות כך הופנתי לבדיקת קולפוסקופיה אותה ביצעתי באסותא שם נלקח ביופסיה והתוצאה הייתה cin1 כשחזרתי לרופא נשים המטפל עם התוצאות שאלתי אותו האם במצב הנוכחי אני יכולה להרות שוב מאחר ורצינו עוד ילדים ענה שכן בלי למצמץ וטען שאפילו מומלץ מאחר ויש מצבים שהריון אפילו מטיב עם וירוס הפפילומה ויכול לסייע בהחלמתו . סמכתי על הרופא שיודע מה הוא אומר בכל זאת רוםא בכיר מנהל מחלקה בביה"ח אמור לדעת.
    כשהגעתי לביקורת לאחר מס' חודשים הרופאה שבדקה אותי באסותא הרימה גבה כששמעה שאני בהריון וכי רופא הנשים אמר שהריון יכול לסייע בריפוי לוירוס הפפילומה ושאמר שאני יכולה להיכנס להריון שוב מאחר ויש מצבים כי מסייע בהחלמה לוירוס זה.
    האם מדובר ברשלנות רפואית מצדו?
    יש לציין כי מדובר באותו רופא נשים.

    • רשלנות במעקב רמות סוכר בהריון והריון נוכח פפילומה
      עו"ד ורד פרי | 15/07/2020 14:00

      שלום סיון,

      קודם ברכות ללידת ילדך השני! אני מקווה שהכל תקין איתו - והלידה עברה בשלום עבורך ועבורו.

      ייתכן בהחלט שמעקב רמות הסוכר אצלך במהלך ההריון היה רשלני, ולא זכה להתייחסות רצינית של רופא המעקב. עם זאת - אם הלידה עברה בשלום, גם עבור האם וגם עבור הילוד, ואם לא התפתח כתוצאה מכך שום נזק אצל הילוד (ואני מקווה שזה המצב) - הרי שהרשלנות בלבד אינה מצדיקה הגשת תביעה. כדי שתהיה עילת תביעה יש צורך גם בנזק ממשי. ככל שנזק כזה יתגלה, חלילה, בעתיד - ניתן יהיה לבדוק את המעקב הספציפי ולראות אם רמות הסוכר בדם במהלך ההריון הן שגרמו את הנזק.

      ובנושא השני - התשובה דומה. ככל שלא נגרם נזק, וככל שלא ייגרם כזה במהלך 7 שנים מיום כניסתך להריון השני, לא תהיה הצדקה להגשת תביעה - גם אם ההנחייה הרפואית שקיבלת הייתה שגויה.

      מאחלת לך שהכל ימשיך כשורה, ההתפתחות של הילוד תהיה תקינה, והבריאות שלך גם כן - ושלא תיזקקי להגיש תביעות בגין המעקב הרשלני של רופא הנשים.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il