שינוי צוואה הדדית

  • שינוי צוואה הדדית
    אלי | 05/07/2020 10:22

    שלום,

    בני הזוג עשו ביניהם צוואה הדדית. אחד מבני הזוג נפטר ובן הזוג השני הוא היורש של כל הרכוש בהתאם לצוואה ההדדית (לאחר מותו לפי הצוואה יירשו ילדיו את זכויותיו). כעת בן הזוג השני שנותר בחיים רוצה לשנות את צוואתו ולהכין צוואה חדשה. האם ניתן להכין צוואה חדשה ולבטל את הצוואה ההדדית? יצויין כי אין מתנגדים לשינוי.

    תודה רבה!!!

    • שינוי צוואה הדדית
      ליטל יעקובוביץ דראי | 09/07/2020 16:13

      מרגע שנפטר אחד המצווים בצוואה הדדית
      לא יוכל בן הזוג הנותר בחיים לעשות צוואה חדשה מטעמו, אלא אם כן יוותר על כל שיירש מבן הזוג שנפטר

      המשמעות של צוואה הדדית היא ההסתמכות ההדדית.
      אם מי שנותר בחיים רוצה להוריש את מה ששייך לו למישהו אחר, עליו לוותר על שקיבל מבן הזוג שנפטר או להשיב כל מה שקיבל אם כבר קיבל.

      בברכה
      ליטל יעקובוביץ , עו"ד

      • שאלה
        אלי | 09/07/2020 23:44

        תודה רבה על התשובה.
        ובמידה וכשבן הזוג נפטר ובן הזוג שחי מגיש בקשה לצו קיום צוואה, הוא היורש היחיד ואז הוא מחליט לשנות את הצוואה ההדית ולעשות צוואה חדשה ואז כשיילך לעולמו המשפחה תגיש את הצוואה החדשה, האם הרשם לענייני ירושה יכול לדעת בכלל שמדובר בצוואה חדשה? איך יש לו דרך לעלות על זה בכלל.
        תודה רבה

        • שינוי הוראות של צוואה הדדית, לאחר פטירת הראשון
          עו"ד מיקי חשמונאי | 10/07/2020 10:27

          אלי שלום,

          שאלתך נכונה מאוד.

          בפועל, רשם הירושה אינו עוקב אחרי צוואות קודמות והאם כאשר אלמן הולך לעולמו, היתה צוואתו של בן הזוג הראשון שנפטר, צוואה הדדית.

          לכן, בבוא היום, כאשר תוגש לביצוע צוואתו של בן הזוג השני, נושא שינוי הצוואה יעלה לדיון, אם תוגש התנגדות.

          בכל מקרה, גם אם לא ישנה השני את הצוואה ולאחר פטירתו יירצו יורשיו לערוך ביניהם לשנות את החלוקה בין היורשים, הם יהיו רשאים לשנות בהסכמה את חלוקת העיזבון ביניהם, במסגרת הסכם חלוקת עיזבון.

          בברכה,

          מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
          מנהלת פורום דיני משפחה

          מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
          רח' נחום חת 5, חיפה
          טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il