סיכויים בקשת רשות ערעור

  • תביעות קטנות- צרכנות
    סיכויי ערעור למחוזי | 09/07/2020 14:17

    שלום רב,
    זכיתי בתביעה נגד רשת רמי לוי בבית משפט לתביעות קטנות בגין הטעייה. הם שמו מחיר מתחת למוצר והתברר בקופה שזה מחיר ששייך למוצר אחר שאיננו במדף. הם סירבו לזכות אותי בהפרש. השופט קיבל את כל טענותיי אבל קבע שאין כאן הטעייה מכוונת. לכן פסק לי 850 שח ( כולל האגרה ששילמתי בסך 340 שח) מתוך 33900 שח שתבעתי כפיצויים לדוגמא.
    אני רוצה לערער למחוזי, כי עצם העובדה שהנתבעת סרבה לזכות אותי בקופה מהווה, לדעתי, הנצחת מצג השוא שהיא מציגה בפני הצרכן. בנוסף- אם זה המסר שמעביר בית המשפט לקימעונאים- צרכנים יימנעו מלתבוע על מקרים כאלו וכלום לא ירתיע את הקמעונאיות מלהמשיך ולהטעות צרכנים.
    אשמח לדעת האם בנסיבות אלו שווה להגיש ערעור למחוזי.
    בתודה מראש,
    אבי קוהל

    • סיכויים בקשת רשות ערעור
      ליאור חאיק, עו"ד | 10/07/2020 12:52

      קשה לי מאד להעריך סיכויים בלי לקרוא את פסק הדין המלא ואת נימוקי בית המשפט.

      אומר באופן כללי שעל מקרים כאלו בתי המשפט לתביעות קטנות פוסקים סכומים של כמה אלפי שקלים הנעים בין 2,000 ל-5,000 ש"ח, אם כי סכום הפיצוי הוא בשיקול דעתו של השופט וצריך לבחון את הנימוקים שנכתבו לגבי הסכום הנמוך שנפסק כפיצוי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com