הבנק מסרב להחזיר לי שיקים דחויים שבמשמורת

  • צ'קים דחויים למשיכה
    אמנון | 09/07/2020 11:39

    הפקדנו לפי מספר חודשים צ'קים דחויים שניתנו לנו מבעל חוב. לאור המצב השורר בחוץ מצבנו הכלכלי לא טוב, ואנו נמצאים בחריגת יתר במסגרת האשראי, ועל כן החליט הבנק לפתוח נגדנו בהליכים של משפטיים.  ניגשתי לבנק וביקשתי להוציא את הצ'קים הדחויים ממשמורת. על מנת שאוכל להחזירם ולקבל צ'קים מזומן מבעל החוב. הבנק סירב לאלתר. משום ההליך המשפטי טרם החל. האם מותר להם לעשות זאת? אילו צעדים מידיים נוכל לנקוט על מנת לקבל בחזרה את הצ'קים הדחויים?

    • הבנק מסרב להחזיר לי שיקים דחויים שבמשמורת
      עו"ד אבי זילברפלד | 09/07/2020 13:09

      שלום רב,

      השיקים הדחויים משמשים בטחון לבנק והוכח יתרת החובה שלכם הוא מסרב להחזירם.

      לצערי, אין הליך מיייד שבו תוכל לחייב את הבנק להשיבם אליך.

      מציע שתפהב במכתב, תדרוש השיקים ותבהיר שזה לצורך המרתם למזומן ע"מ להקל על מצוקת האשראי ויתרת החוב. סביר שזה לא ישכנע את הבנק אך יתכן וזה יוכל לעזור לך בשלב התביעה של הבנק.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il