הגשת חוות דעת מומחה לאחר הגשת תצהירי עדות ראשית

  • זימון נוסף של מומחה לצורך מתן עדות
    רונה | 09/07/2020 11:11

    אני התובעת בגין נזקי רטיבות בדירתי בביהמ"ש שלום.

    1) האם לאחר שכבר מסרתי לשופט את מי ארצה לזמן לחקירה/עדות בדיון הוכחות. אוכל לבקש לזמן בנוסף גם את אחד המומחים שנתנו חוו"ד מטעמי? ומה יהיו ההשלכות לכך? (האם אחוייב בהוצאות וכולי)

    (אבהיר שרשימת המוזמנים שנתתי לשופט כללה רק את מומחה מטעם בית משפט שהינו מהנדס, ועתה אני רוצה לתקן אותה ולזמן בנוסף גם את השמאי שנתן חוו"ד מטעמי).

    2) ככל שאזמן מומחה מטעמי לתת עדות בדיון הוכחות, אך אראה לאחר מכן שאין בה צורך, האם אוכל לבטל את הזימון ומה יהיו ההשלכות לכך? האם אחוייב בהוצאות וכולי?

    תודה רבה

    • הגשת חוות דעת מומחה לאחר הגשת תצהירי עדות ראשית
      עו"ד אלי מור | 13/07/2020 06:20

      רונה שלום רב

      לא ברור משאלת האם הוגשו מטעמך תצהירי עדות ראשית ומשמעותי מכך האם הוגשו מטעם הצד השני.

      ככל שהצד השני טרם הגיש את תצהירי העדות הראשית מטעמו, הסיכויים לקבלת הבקשה גדולים יותר.

      בכל מקרה, ככל שטרם החל הליך ההוכחות בית המשפט יכול להיעתר לבקשתך בכפוף למתן הזדמנות לצד השני להגיש חוות דעת מטעמו ו/או פסיקת הוצאות.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il