ערעור על החלטה מדרג ראשון נכות כללית/אחוזי נכות משוקללים/שיקום מקצועי

  • נכות כללית
    מרים | 09/07/2020 07:24

    היי..אני הגשתי תביעת נכות כללית על שני ליקויים -מחלה נפשית ואבנים בכליות ובעיות שתן. הליקויים קיימים כבר 3 שנים אבל לא הגשתי תביעה כי התביישתי !
    היום קיבלתי תשובה שהתביעה נדחתה ועל כל ליקוי קיבלתי 20% נכות ונכות משוקללת הינה 36%( לא מבינה לאן נעלמו עוד 4%) . אבל לא היה מוזכר דבר בנוגע לקצבה או פיצוי כללי.
    האם מגיע לי פיצוי על אחוזי נכות אלו או הטבות מסויימות ?
    ושאלה נוספת..
    האם יש טעם לערער כשמקבלים אחוזי נכות כאלה ועל מה אוכל לערער ?
    תודה

    • ערעור על החלטה מדרג ראשון נכות כללית/אחוזי נכות משוקללים/שיקום מקצועי
      אורנה | 10/07/2020 15:36

       שלום לך,

      בחישוב אחוזי נכות לקצבת נכות, לא מחברים את האחוזים אלא מחשבים לפי אחוז נכות משוקלל

      מתוך 100% הראשונים מפחיתים את 20% הראשונים.

      מפחיתים מתוך ה-100% את 20%  הראשונים והתוצאה היא 80%

      מחשבים את 20% הנוספים מתוך ה-80% שווה 16%

      מחברים 20% ועוד 16% התוצאה 36% כפי שנרשם לך בפרוטוקול.

      את יכולה לערער על ההחלטה ולהיעזר ללא עלות ב"יד מכוונת".

      רופא מומחה בתום בו את תובעת יעבור על המסמכים הרפואיים ובמידת הצורך יצייד אותך במכתב לרופא/ת משפחה להשלמת מסמכים רפואיים ו/או בדיקות נוספות, על מנת למקסם את סיכויי הערער בתביעה.

      מזכירה רפואית, תכין עבורך את תיק הערעור כולל העתק הנשאר בידייך,

      כולל הכנה בכתב ובע"פ לקראת הוועדה הרפואית לערערים.

      כמו כן את יכולה לקבל שיקום מקצועי, אם זה מתאים לך (לימודים/עבודה)

      בתקופת השיקום המקצועי את מקבלת קצבת נכות מלאה והשתתפות בלימודים והוצאות כמפורט בקישור מטה.
      ישלחו אותך למכון לבדיקת התאמה ללימודים/רכישת מקצוע.

      לעיין בכל המידע בשיקום המקצועי.

      בברכה.